Η CSL Behring και η Takeda Pharmaceutical Company Limited δημιούργησαν συμμαχία στην οποία προσχώρησαν οι εταιρείες Biotest, BPL, LFB και Octapharma για την ανάπτυξη πιθανής θεραπείας που προέρχεται από το πλάσμα ανθρώπινου αίματος για τη θεραπεία του COVID-19.

Η συμμαχία θα ξεκινήσει άμεσα την ερευνητική ανάπτυξη μιας πολυκλωνικής υπεράνοσης ανοσοσφαιρίνης έναντι του ιού SARS-CoV-2, χωρίς εμπορική ονομασία, για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρές επιπλοκές από τον COVID-19.

“Πρωτόγνωροι καιροί απαιτούν τολμηρές κινήσεις”, δήλωσε η Julie Kim, Πρόεδρος της Επιχειρησιακής Μονάδας Θεραπειών Πλάσματος της Takeda. «Συμφωνούμε όλοι ότι, μέσα από τη συνεργασία και ενώνοντας τους πόρους της βιομηχανίας, θα μπορούσαμε να επιταχύνουμε την έλευση στην αγορά μιας πιθανής θεραπείας, καθώς και να αυξήσουμε τη διαθέσιμη ποσότητα. Καλούμε εταιρείες και ιδρύματα που ειδικεύονται στις θεραπείες πλάσματος να υποστηρίξουν ή να προσχωρήσουν στη συμμαχία μας».

«Οι ηγέτες οδηγούν σε περιόδους αβεβαιότητας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι βιώνουμε τον αντίκτυπο του COVID-19», δήλωσε ο Bill Mezzanotte, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της CSL Behring και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης. «Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην επιτάχυνση παραγωγής μιας αξιόπιστης, βιώσιμης και ευρείας κλίμακας επιλογής για τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη θεραπεία ασθενών που υποφέρουν από τις επιπλοκές του COVID-19. Εκτός από τη συγκέντρωση των πόρων της βιομηχανίας, θα συνεργαστούμε όπου είναι εφικτό, σε ενιαία συμμαχία με κυβερνητικές και ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών δραστηριοτήτων, όπως είναι οι κλινικές δοκιμές. Η πιθανή αυτή συμμαχία θα καταστήσει πιο αποτελεσματική την προσπάθεια και αυτών των φορέων στους δύσκολους αυτούς καιρούς».

Η συνεργασία αυτή θα αξιοποιήσει την πρωτοποριακή τεχνογνωσία και το έργο των εταιρειών που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες της συμμαχίας θα ξεκινήσουν να συνεργάζονται σε βασικούς τομείς, όπως είναι η συλλογή πλάσματος, η ανάπτυξη κλινικών δοκιμών και η βιομηχανική παραγωγή. Άλλες εταιρείες και ιδρύματα μπορούν επίσης να ενταχθούν στη συμμαχία.

Η ανάπτυξη μιας υπεράνοσης ανοσοσφαιρίνης θα απαιτήσει τη δωρεά πλάσματος από πλήθος ατόμων που έχουν πλήρως αναρρώσει από το COVID-19 και των οποίων το αίμα περιέχει αντισώματα που μπορούν να καταπολεμήσουν τον νέο κορωνoϊό. Αφού συλλεχθεί, το ανακτηθέν πλάσμα (άνοσος ορός) θα μεταφερθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις, όπου θα υποβληθεί σε επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών αδρανοποίησης και απομάκρυνσης ιών και κάθαρσης του προϊόντος.

Σχετικά με τη Biotest AG
Η Biotest είναι εταιρεία πρωτεϊνών πλάσματος και βιολογικών φαρμάκων. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Dreieich, κοντά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Με μια αλυσίδα δραστηριοτήτων προστιθέμενης αξίας που εκτείνεται από την προκλινική και την κλινική ανάπτυξη μέχρι τις πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά, η Biotest έχει ειδικευθεί κυρίως στους τομείς της κλινικής ανοσολογίας, της αιματολογίας και της εντατικής θεραπείας. Η Biotest αναπτύσσει και εμπορεύεται ανοσοσφαιρίνες, παράγοντες πήξης και λευκωματίνη με βάση το ανθρώπινο πλάσμα αίματος. Η Biotest διαθέτει και λειτουργεί 22 κέντρα δωρεάς πλάσματος σε όλη την Ευρώπη στη Γερμανία, την Ουγγαρία και την Τσεχία. Η Biotest έχει περισσότερους από 1.800 εργαζόμενους παγκοσμίως. Οι κοινές και προνομιακές μετοχές της Biotest AG είναι εισηγμένες στο Prime Standard στο Γερμανικό χρηματιστήριο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.biotest.com.

Σχετικά με τη Bio Products Laboratory (BPL)
Αναγνωρίζοντας τη δύναμη του πλάσματος και με πάνω από 60 χρόνια κληρονομιάς στη βιομηχανία, η BPL προμηθεύει υψηλής ποιότητας φάρμακα που παράγονται από πλάσμα για να καλύψει τις ανάγκες των γιατρών, των ασθενών και των πελατών παγκοσμίως. Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και με κέντρα συλλογής πλάσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε αφοσιωμένοι στην παραγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία ανοσοανεπαρκειών, αιμορραγικών διαταραχών και λοιμωδών νοσημάτων, καθώς και προϊόντων εντατικής θεραπείας.. Η BPL επενδύει στις τελευταίες μεθόδους Έρευνας και Ανάπτυξης, τεχνολογίας και παραγωγής και προσαρμόζεται συνεχώς, ώστε να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε αποτελεσματικά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.bplgroup.com.

Σχετικά με τη CSL Behring
Η CSL Behring είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης βιοθεραπειών που καθοδηγείται από την υπόσχεσή της να σώζει ζωές. Εστιασμένοι στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες, αναπτύσσουμε και διαθέτουμε καινοτόμες θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία διαταραχών της πήξης, πρωτοπαθών ανοσοανεπαρκειών, κληρονομικού αγγειοοιδήματος, κληρονομικού πνευμονικού εμφυσήματος και νευρολογικών διαταραχών. Τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούνται επίσης στην καρδιοχειρουργική, στη θεραπεία εγκαυμάτων και την πρόληψη της αιμολυτικής νόσου των νεογνών. Η CSL Behring διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα συλλογής πλάσματος παγκοσμίως, την CSL Plasma. Η μητρική εταιρεία CSL Limited (ASX: CSL, USOTC: CSLLY), με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, απασχολεί περισσότερους από 26.000 εργαζομένους και προσφέρει θεραπείες που σώζουν ζωές σε περισσότερες από 70 χώρες στον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.cslbehring.com και www.cslbehring.com/Vita.

Σχετικά με την LFB
Η LFB είναι ένας βιο-φαρμακευτικός όμιλος που αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται παράγωγα πλάσματος και ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρές και συχνά σπάνιες παθήσεις. Η LFB ιδρύθηκε το 1994 στη Γαλλία και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ευρωπαϊκές βιο-φαρμακευτικές εταιρείες που προσφέρουν κυρίως στους νοσοκομειακούς επαγγελματίες υγείας θεραπείες που προέρχονται από το αίμα, με το όραμα να παρέχουν θεραπευτικές επιλογές σε ασθενείς σε τρεις κύριους τομείς: ανοσολογία, αιμόσταση και εντατική θεραπεία. Η LFB διαθέτει σήμερα 15 προϊόντα σε περισσότερες από 30 χώρες. www.groupe-lfb.com.

Σχετικά με την Octapharma
Με έδρα το Lachen της Ελβετίας, η Octapharma είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ανθρώπινων πρωτεϊνών στον κόσμο, αναπτύσσοντας και παράγοντας πρωτεΐνες από ανθρώπινο πλάσμα και ανθρώπινες κυτταρικές σειρές. Η Octapharma απασχολεί περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους παγκοσμίως για να υποστηρίξει τη θεραπεία ασθενών σε 118 χώρες με προϊόντα σε τρεις θεραπευτικούς τομείς: Αιματολογία, Ανοσοθεραπεία και Εντατική Θεραπεία. Η Octapharma διαθέτει επτά κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης και έξι υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Μεξικό και τη Σουηδία, με συνολικό δυναμικό επεξεργασίας περίπου 8 εκατομμυρίων λίτρων πλάσματος ετησίως. Επιπλέον, η Octapharma λειτουργεί περισσότερα από 140 κέντρα συλλογής πλάσματος σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.octapharma.com.

Σχετικά με την Takeda Pharmaceutical Company Limited
Η Takeda Pharmaceutical Company Limited (TSE: 4502 / NYSE: TAK) είναι ένας παγκόσμιος βιοφαρμακευτικός ηγέτης που βασίζεται στις αξίες της, καθώς και στην Ε&Α, με έδρα την Ιαπωνία, και δεσμεύεται να προσφέρει Καλύτερη Υγεία και Φωτεινότερο Μέλλον σε ασθενείς, μεταφράζοντας την επιστήμη σε υψηλής καινοτομίας φάρμακα. Η Takeda επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην Ε&Α σε τέσσερις θεραπευτικούς τομείς: Ογκολογία, Σπάνιες Παθήσεις, Νευροεπιστήμες και Γαστρεντερολογία (GI). Κάνουμε επίσης στοχευμένες επενδύσεις Ε&Α σε θεραπείες που προέρχονται από το πλάσμα και σε εμβόλια. Εστιάζουμε στην ανάπτυξη εξαιρετικά καινοτόμων φαρμάκων που συμβάλλουν στο να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων, επεκτείνοντας τα όρια των νέων θεραπευτικών επιλογών και αξιοποιώντας τον ενισχυμένο μηχανισμό συνεργασίας και δυνατοτήτων Έρευνας και Ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός ισχυρού και πολυποίκιλου χαρτοφυλακίου προϊόντων. Οι εργαζόμενοί μας δεσμεύονται να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και συνεργάζονται με τους εταίρους μας σε θέματα υγείας σε περίπου 80 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.takeda.com