Είναι θρεπτικά, οικονομικά και εύκολο να παρασκευαστούν χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες. Τα γνωστά αλλά μάλλον όχι αγαπημένα σε όλους μας φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, καθώς μόλις το 1/4 μιας κούπας περιέχει με 28 γρ πρωτεϊνης, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Μπορείτε βέβαια πάντα να συνδυάσετε τα φασόλια μαζί με κρέας σε ένα γεύμα σας.

Επιπλέον, τα φασόλια είναι πηγή πρεβιοτικών, προάγοντας την υγεία του εντερικού μικροβιώματος. Αυτό συμβαίνει διότι περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες ίνες που ρυθμίζουν τη χοληστερόλη και τη γλυκόζη του αίματος. Και αν ακόμα και τώρα δεν έχετε ακόμα πείστεί για να τρώτε πιο συχνά γεύματα με φασόλια, μήπως θα πειστείτε με το επιχείρημα ότι βοηθούν στο αδυνάτισμα; Επειδή αποτελούν πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα οπότε είστε λιγότερο επιρρεπείς στο να ψάχνετε κάτι να κολατσίσετε. Στα θρεπτικά τους  συστατικά συμπεριλαμβάνονται επίσης το κάλιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, η χολίνη και το φολικό οξύ– απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά για την διατήρηση της υγείας μας.

Οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε συνδέσει κυρίως με τη φασολάδα ή τους γίγαντες, όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τα παρασκευάσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να βράσετε μια μικρή ποσότητα και να την προσθέσετε σε κάποια σαλάτα ως πηγή πρωτεϊνης ή να φτιάξετε κεφτεδάκια από φασόλια, ακόμα και μπέργκερ. Το σίγουρο είναι ότι με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο, θα βρείτε αρκετές ενδιαφέρουσες συνταγές που θα πείσουν και τον πιο ιδιότροπο να τα δοκιμάσει.

Διαβάστε επίσης: 

Έντερο: Τι να τρώτε για να λειτουργεί σωστά – Πέντε τροφές που «απαγορεύονται»

Τι να προσθέσουμε στα γεύματά μας για να γίνουν πιο υγιεινά – 84 γρ. αρκούν