Οι γλυκοζίτες στεβιόλης είναι το γλυκαντικό που προέρχεται από τα φύλλα του θαμνώδους φυτού στέβια, προσδίδοντας γλυκύτητα 250-300 φορές μεγαλύτερη από τη ζάχαρη γεγονός που επιτρέπει τη χρήση της σε λίγες μόνο σταγόνες, χωρίς καμία θερμιδική επιβάρυνση, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Η σχεδόν μηδενική της θερμιδική αξία, συμβάλλει σημαντικά στην ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη, έχοντας ως αποτέλεσμα την μειωμένη κατανάλωση απλών σακχάρων από τη διατροφή μας, όπως τη ζάχαρη και άλλες παρόμοιες ουσίες και σακχαρίτες. «Συνεπώς, αυτό το «ενεργειακό κέρδος» μέσα στη ημέρα σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή και συστηματική σωματική άσκηση θα βοηθήσει θετικά στη μείωση του σωματικού βάρους» επισημαίνει ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Θαλής Παναγιώτου.

Άλλο ένα από τα πολυάριθμα θετικά της χρήσης στέβιας που παρουσιάζονται σε πληθώρα επιστημονικών ερευνών, είναι πως απευθύνεται σε υγιή πληθυσμό ακόμα και πιο ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως σε διαβητικούς, παιδιά, επισημαίνει ο κ. Παναγιώτου. Φαίνεται λοιπόν, πως δεν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και συμβάλει στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο σε σχέση με τη ζάχαρη. Ιδανικό και για τα παιδιά, τα οποία λατρεύουν τις γλυκές γεύσεις, τα γλυκά και τα ροφήματα.

Τρία πράγματα που δεν ξέρουμε για την στέβια
-Είναι εγκεκριμένο τρόφιμο και έχει αναγνωριστεί ως απόλυτα ασφαλές και αβλαβές συστατικό από φορείς  όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο  Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
-Επιστημονικές μελέτες έδειξαν πως δεν προάγει την τερηδόνα.
Πειραματική μελέτη το 2013, παρουσίασε κάποιες πιθανές ευεργετικές συσχετίσεις με την κατανάλωση στέβιας, όπως αντιοξειδωτική δράση.

Η στέβια της Slim Fix της INTERMED διαλύεται άμεσα και διατίθεται σε εύχρηστη συσκευασία 300 δόσεων. Είναι ιδανική για τα ροφήματα, τα γλυκά και τα επιδόρπια, γιατί είναι και θερμοανθεκτικό προϊόν. Πέντε σταγόνες ισοδυναμούν σε επίπεδο γλυκύτητας με 1 κουταλιά ζάχαρη και με μηδενικές θερμίδες.
Έτσι, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, τρόφιμα και ροφήματα που περιέχουν το εν λόγω γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό στέβια μπορούν να συμβάλλουν στη καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους και στην καθημερινή γλυκιά γευστική μας ικανοποίηση.

Να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την ένταξη της στέβιας, στο διαιτολόγιο σας, σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια ασθένεια ή κυοφορείτε τονίζει ο κ. Παναγιώτου.