Oι ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος και των γεννητικών οργάνων είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται συγγενείς παθήσεις και περιλαμβάνονται στις παροχές όλων των νοσοκομειακών συμβολαίων όλων των εταιρειών. Προϋπόθεση για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας που σχετίζονται με τις εν λόγω παθήσεις  είναι η ασθένεια να μην προϋπήρχε της αρχικής έναρξης ασφάλισης και να έχει περάσει το χρονικό διάστημα αναμονής όπως ορίζει κάθε συμβόλαιο.  

Η αναμονή για τις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος συνήθως ορίζεται στα δύο έτη. Γι ΄αυτό και πριν από  σύναψη του συμβολαίου πάντα ερωτάται ο υποψήφιος γι ασφάλιση αν πάσχει από σχετικές ασθένειες.

Οι συχνότερες παθήσεις για τους άντρες είναι η προστατίτιδα, η καλοήθης υπερπλασία και η κακοήθεια που αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή και χειρουργική επέμβαση ανάλογα την περίπτωση.

Η χειρουργική επέμβαση «Προστατεκτομή» περιλαμβάνεται στον Πίνακα Βαρύτητας Χειρουργικών Επεμβάσεων στην κατηγορία Ουρολογικές Επεμβάσεις εντός των συμβολαίων υγείας όλων των εταιρειών. Η αποζημίωση αφορά τις δαπάνες νοσηλείας που θα πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος, τις αμοιβές ιατρών και αναισθησιολόγων, τα έξοδα πριν και μετά το χειρουργείο, την αποκλειστική νοσοκόμα, τυχόν περαιτέρω ιατρικές θεραπείες που θα απαιτηθούν μετά την επέμβαση κ.α. έως και την αποκατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου και πάντοτε σύμφωνα με τους όρους του εκάστου συμβολαίου.

Ως γνωστόν όμως η πρόληψη πρέπει να προηγείται της θεραπείας. Η εξέταση προστάτη περιλαμβάνεται στο δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο που παρέχουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για τους άντρες ασφαλισμένους. Επίσης αν παρέχεται και πρωτοβάθμια κάλυψη, ο ασφαλισμένος θα έχει δυνατότητα ορισμένου αριθμού επισκέψεων στο ιατρείο του ουρολόγου με μικρή η μηδενική συμμετοχή. Επιπλέον ο έλεγχος δύναται να συμπληρωθεί από διαγνωστικές εξετάσεις που θα ζητήσει ο ουρολόγος και οι οποίες περιλαμβάνονται στις παροχές του συμβολαίου.

Διαβάστε επίσης: