Μέσω skype πλέον και από το τηλέφωνο ενημερώνουν οι ασφαλιστές τους πελάτες τους συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας. Μια από τις ερωτήσεις που δέχονται είναι αν καλύπτεται από το συμβόλαιό τους η εξέταση για την διάγνωση του κορωνοϊού σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Σε γενικές γραμμές για να καλυφθεί η εξέταση πρέπει ο ασφαλισμένος να έχει εκτός από νοσοκομειακό και συμπληρωματικό πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Επιπλέον πρέπει να έχει παραπεμπτικό από γιατρό ότι παρουσιάζει συμπτώματα και παραπέμπεται για να διαγνωσθεί αν είναι θετικός ή όχι στον κορωνοϊό.

Συζητείται επίσης το ενδεχόμενο να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής των ασφαλίστρων, αν είναι μηνιαία ή εξαμηνιαία ή ετήσια με καταληκτική ημερομηνία στο τέλος Μαρτίου. Υπενθυμίζουμε ότι αν καθυστερήσει η πληρωμή το συμβόλαιο μπορεί να ακυρωθεί. Ωστόσο υπάρχουν ασφαλισμένοι που δεν έχουν εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές πληρωμές και θα πρέπει να στηθούν στις ουρές στην τράπεζα ή στο ταχυδρομείο για να πληρώσουν τα ασφάλιστρα.

Με δεδομένο ότι στόχος είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, θα μπορούσε να παραταθεί για ένα διάστημα η προθεσμία πληρωμής.

Όπως σχολιάζουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι ένας πολίτης με ασφαλιστήριο υγείας μπορεί να άνετα να απευθυνθεί σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο για μια επέμβαση ρουτίνας. Αντίθετα θα ταλαιπωρηθεί αν πρέπει να απευθυνθεί στο δημόσιο νοσοκομείο καθώς πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα.