Οι ασφαλιστές πιστεύουν στο ασφαλιστικό πακέτο αλά καρτ , προτείνοντας ένα  πρόγραμμα υγείας που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε πολίτη. Δεν έχουν όλοι οι 35άρηδες εργένηδες συλλήβδην τις ίδιες ανάγκες ούτε όσοι έχουν παιδιά πρέπει να επιλέξουν το ίδιο πακέτο family. Ωστόσο υπάρχει ένας «μπούσουλας» που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποιες είναι οι βασικές καλύψεις που πρέπει να περιέχει το δικό σας πρόγραμμα υγείας .

Παραθέτουμε λοιπόν  δύο ενδεικτικά προφίλ ενδιαφερόμενων. 1) 25άρης άνεργος 2) 40ρης, παντρεμένος με ένα παιδί.

Η κα Νικολέττα  Θώδου, Διευθύντρια Αποζημιώσεων Ζωής, Υγείας και Ομαδικών Ασφαλίσεων INTERAMERICAN μας εξηγεί ποια προγράμματα υγείας  θα πρότεινε στα συγκεκριμένα προφίλ ανθρώπων και γιατί.

  • 25άρης άνεργος : Στη περίπτωση ενός ανέργου, θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι έχει σημαντικά περιορισμένη οικονομική δυνατότητα και επομένως η προτεραιότητά του θα ήταν να καλύψει τα απολύτως βασικά και με αυτό το σκεπτικό θα πρότεινα κάλυψη για επείγοντα περιστατικά και κάλυψη για νοσηλεία από ατύχημα, τουλάχιστον.
  • Από την αντίθετη πλευρά για ένα 40ρη με παιδί, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμπεριλαμβάνει και κάλυψη για πρωτοβάθμια περίθαλψη (ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις) και όχι μόνο νοσοκομειακές καλύψεις. Μάλιστα μία τέτοια κάλυψη έχει πολύ μεγάλη «αξία» γι’ αυτόν, γιατί τα παιδιά επισκέπτονται πολύ συχνότερα γιατρούς, άρα αν δεν έχει τέτοια κάλυψη, η δαπάνη του είναι σημαντική. Με άλλα λόγια, η κάλυψη αυτή μπορεί να του εξοικονομεί χρήματα.

Γενικότερα, η ασφάλιση μας προστατεύει από κινδύνους που δεν γνωρίζουμε πότε θα συμβούν. Επιπλέον, μερικές φορές αν συμβεί ο κίνδυνος δεν μπορούμε να ασφαλιστούμε πλέον. Έχοντας αυτά υπ’ όψη αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει ηλικία που δεν χρειάζεται να είμαστε ασφαλισμένοι, καθώς ακόμα και τα βρέφη μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας ή να πάθουν ένα ατύχημα. Άρα το θέμα δεν είναι πότε πρέπει να ασφαλιστούμε, αλλά αν αποδεχόμαστε την πραγματικότητα και τον κίνδυνο να μην μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα που είναι απαραίτητα για την υγεία μας.