Την ανοδική τους πορεία στην ελληνική αγορά αναμένεται να συνεχίσουν και το 2020 τα ομαδικά ασφαλιστήρια υγείας τα οποία κερδίζουν έδαφος κυρίως στο χώρο των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Ο βασικός λόγος της θετικής ανταπόκρισης είναι φορολογικά κίνητρα που έχουν θεσπιστεί για τα ομαδικά συμβόλαια σε αντίθεση με τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια η δαπάνη για τα οποία δεν εκπίπτει στην εφορία.

Οι ασφαλιστικές επισημαίνουν ενημερώνοντας τους εργοδότες ότι μια αύξηση μισθού περίπου 50 ευρώ στον εργαζόμενο, κοστίζει στην επιχείρηση 65 ευρώ λόγω υψηλών ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο αν η εταιρία ωφελήσει τον εργαζόμενο μέσω ενός ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, από τα 50 ευρώ που θα επιβαρυνθεί θα της επιστραφούν τα 30.

Η συμμετοχή του εργαζόμενου στο ασφαλιστήριο υγείας είναι μικρή, περίπου 20 ευρώ μηνιαίως στο οποίο ποσό μπορεί να προστεθεί έξτρα εισφορά αν ο εργαζόμενος θέλει να ασφαλίσει και τα μέλη της οικογενείας του. Η νοσοκομειακή κάλυψη ωστόσο έχει ένα όριο, συνήθως 20.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Αυτό το ποσό είναι υπεραρκετό για συνήθεις νοσηλείες και επεμβάσεις αλλά δε φτάνει αν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό όπως για παράδειγμα η ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σ΄αυτή την περίπτωση το ιδανικό θα ήταν ο εργαζόμενος να έχει υπογράψει και μια ατομική ασφάλιση υγείας. Ο συνδυασμός ατομικού συμβολαίου, ομαδικού και ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζουν την κάλυψη του ασθενούς κατά 100% ώστε να μη χρειαστεί να βάλει καθόλου το χέρι στην τσέπη ούτε για να καταβάλλει την προσυμφωνημένη « απαλλαγή» η συμμετοχή.