Αυτό είναι είδηση: Το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων αυξάνεται σταθερά και περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία. Ενώ ο μέσος άνθρωπος που γεννήθηκε το 1960 μπορούσε να αναμένει να ζήσει μέχρι την ηλικία των 55 ετών, κάποιος που γεννιέται σήμερα έχει μέσο προσδόκιμο ζωής μεταξύ 79 και 83 ετών. Ενώ, ένας πενηντάχρονος που ζούσε που ζούσε στην Ευρώπη το 1850 θα μπορούσε να αναμένει να ζήσει το πολύ άλλα 20 χρόνια. Σήμερα, το προσδόκιμο ζωής στην ηλικία των 50 ετών φτάνει τα συν 33 χρόνια (83).

Ένας βασικός παράγοντας για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής είναι η μείωση της παιδικής θνησιμότητας. Το 1800, το 43% των νεογέννητων του κόσμου πέθαινε πριν από τα πέμπτα γενέθλιά τους. Το 2015, ο αριθμός αυτός ήταν 4,3%. Αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος δείκτης για τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής. Η υποχώρηση της θνησιμότητας από λοιμώδη νοσήματα, που έπληξαν κυρίως το νεανικό πληθυσμό και ήταν ταχείας κατάληξης, αποτελεί τον άλλο βασικό παράγοντα. Στο ίδιο πλαίσιο, η αλματώδης ιατρική πρόοδος τις τελευταίες δεκαετίες και η προσβασιμότητα στις υποδομές υγειονομικής περίθαλψης βοήθησαν στην αύξηση των ποσοστών επιβίωσης εκθετικά. Ο εμβολιασμός, η καλύτερη διατροφή, η ασφαλέστερη διαβίωση, έδωσαν πραγματικό νόημα στη ζωή, και την αναβίβασαν από το στάδιο της επιβίωσης στο επίπεδο της αληθινής ευζωίας. Το ζήτημα άλλωστε δεν είναι μόνο να σπρώξουμε τα όρια της ανθρώπινης ζωής όσο γίνεται πιο μακριά, αλλά να περάσουμε και καλά, μια γεμάτη ζωή χωρίς πολλές ασθένειες και -όσο γίνεται- δίχως άγχος. Κομβικός εδώ, ο ρόλος της πρόληψης, που δεν εξαντλείται στα προγραμματισμένα τσεκ απ, αλλά εκφράζεται κυρίως μέσω της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που είναι ο πιο οικονομικός και εύκολος τρόπος προφύλαξης από χρόνιες ασθένειες. Η παχυσαρκία, άλλωστε, συσχετίζεται με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, Στεφανιαία Νόσο, Υπέρταση, Εγκεφαλικό, διάφορες μορφές καρκίνου, Άσθμα, Οστεοαρθρίτιδα. Για, δε, το κάπνισμα είναι περιττό και να αναφερθεί οτιδήποτε περισσότερο από το ότι η διακοπή του είναι ένα ανεκτίμητο δώρο, που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του. Τέλος, η άσκηση αποτελεί μία εξαιρετική συνήθεια που συνδυασμό με τα παραπάνω λειτουργεί και ως καθημερινή πηγή ευεξίας, αλλά και αντιγήρανσης.

Το κίνητρο της αλλαγής

Από αυτό το σημείο ξεκινάει μια άλλη ιστορία, πιο ενδιαφέρουσα, πιο συναρπαστική. Το σκεπτικό και το ζητούμενο είναι ότι κάθε άνθρωπος θα επιθυμούσε να ζήσει περισσότερο, προσθέτοντας ποιοτικά χρόνια στη ζωή του, να έχει άμεση πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και εάν αντιμετώπιζε ένα μικρό ή σοβαρό πρόβλημα υγείας ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του, να μπορέσει να το αντιμετωπίσει. Να πετύχει τους δικούς του στόχους, διαθέτοντας μεγαλύτερο βαθμό οικονομικής ελευθερίας και κυρίως ψυχική ηρεμία κάθε στιγμή. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το «bewell», το σύστημα υγείας από την INTERAMERICAN. Το οποίο δεν είναι απλά μία νέα πρόταση ασφάλισης υγείας. Αλλά μια συνολική πρόταση για την υγεία μας και τη ζωή μας.

Με την ασφάλιση στο επίκεντρο, το «bewell» ξεπερνάει τα παραδοσιακά της όρια και σταδιακά αγγίζει τα όρια της ποιοτικής ζωής που αναζητάμε σε κάθε φάση της ζωής. Είναι ένα σύστημα αξιών, γνώσης, υπηρεσιών, προνομίων και ασφαλιστικών καλύψεων τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις να πετύχουμε καλύτερη ζωή με νόημα, χαρά, οικονομική δυνατότητα και εν κατακλείδι ευζωία. Το «bewell» προσφέρει εξατομικευμένες επιλογές ασφάλισης που σέβονται τις οικονομικές δυνατότητες κάθε ανθρώπου και ολιστική και ποιοτική διαχείριση της υγείας των ανθρώπων, με εξαιρετικές υπηρεσίες και εργαλεία πέρα από την ασφάλιση, οι οποίες βοηθούν κάθε άνθρωπο να υιοθετήσει έναν νέο τρόπο ζωής, ώστε να ζει ξέγνοιαστα και όμορφα. Για αυτό και το «bewell» κρατά συνεχώς ενήμερους τους ανθρώπους για όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία, όπως η διατροφή, η άσκηση, η ευεξία και η υγιεινή (μέσα από το blog της INTERAMERICAN, με σειρά από διατροφικά webinars σε συνεργασία με τους κορυφαίους διατροφολόγους της Nutrimed και μοναδικά προνόμια για τους ασφαλισμένους στο πρόγραμμα.

Μάθετε σήμερα περισσότερα για τα εργαλεία και τις συνεργασίας ευεξίας στο σύστημα υγείας «bewell» της INTERAMERICAN

Πέρα από την ασφάλιση

Η INTERAMERICAN είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία με ιδιόκτητες υποδομές υγείας. Με υψηλή τεχνογνωσία και μακρόχρονη εμπειρία, έχει αναπτύξει ένα ευρύτερο σύστημα υπηρεσιών υγείας, ώστε κάθε άνθρωπος να έχει τη φροντίδα που χρειάζεται κάθε στιγμή. Το σύστημα INTERAMERICAN απαρτίζεται από τρεις βασικούς πυλώνες. Την Αθηναϊκή γενική Mediclinic, που παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Βρίσκεται στο Κέντρο της Αθήνας, συνεργάζεται με το Δημόσιο φορέα ασφάλισης, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα Εξωτερικά ιατρεία, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας και εξειδικευμένο κέντρο μαστού. Τα Μedifirst Σύγχρονα Πολυϊατρεία, όπου σε ένα σημείο βρίσκονται γιατροί και διαγνωστικές εξετάσεις και όλα όσα χρειάζεται κανείς για την υγεία του. Και την Άμεση Ιατρική Βοήθεια μέσω της Γραμμής Υγείας 1010, με συμβουλές και οδηγίες για να αντιμετωπίσει κανείς οποιοδήποτε θέμα υγείας. Παροχή βοήθειας αλλά και μεταφορά, με ιδιόκτητα ασθενοφόρα αλλά και ελικόπτερο ή ακόμα και αεροπλάνο αν απαιτηθεί.

Μάθετε περισσότερα από έναν ασφαλιστικό σύμβουλο της INTERAMERICAN

Στην ασφάλιση υγείας «bewell» μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας εξατομικευμένη ασφάλεια υγείας, συνδυάζοντας όποια ενότητα καλύψεων θέλετε, μέσα από 6 επιλογές: «Γιατροί και Διαγνωστικές Εξετάσεις», «Νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα», «Νοσηλεία μόνο από ατύχημα», «Επιδόματα» και «Φάρμακα». Μπορείτε παράλληλα να επιλέξετε τις καλύψεις και το ύψος τους. Έχετε, έτσι, το μοναδικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας στην ελληνική αγορά που περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις που θέλετε και με το ασφάλιστρο που θέλετε. Γι’ αυτό το λόγο, μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του στρατηγική ώστε να προσεγγίσει το 100% κάλυψης νοσηλείας, ακόμα και στο 1/3 του κόστους.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα με τις καλύψεις που θέλετε, στο ασφάλιστρο που θέλετε.