Τι όριο κάλυψης πρέπει να επιλέξουμε στο συμβόλαιο υγείας; Θα καλύψει τη νοσηλεία μας ένα όριο της τάξης των 300.000 ευρώ ή μήπως πρέπει να το ανεβάσουμε στα 700.000 ή στο 1 εκ. ευρώ;

Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες διαφημίζουν ότι μπορεί να φθάσουν σε πολύ υψηλά όρια κάλυψης ως δείγμα δύναμης και ευρωστίας της εταιρίας. Θεωρούν δηλαδή ότι δεν είναι πολυτέλεια το υψηλό όριο κάλυψης καθώς δε γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι η θεραπεία που ίσως χρειαστούμε, θα κοστίσει λιγότερο.

Είναι αυτονόητο ότι όσο υψηλότερο είναι το όριο τόσο θα «φουσκώνει» το ασφάλιστρο.

Από την άλλη πλευρά οι ανεξάρτητοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι πιστεύουν ότι πρέπει το πρόγραμμα υγείας που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος να εξασφαλίζει τη «χρυσή» ισορροπία, ανάλογα με τις ανάγκες του και το πορτοφόλι του.

Θεωρούν δηλαδή ότι η κάλυψη έως 300.000 ευρώ θεωρείται ένα ικανοποιητικό νούμερο. Για τις μεγάλες ηλικίες θα πρότειναν έως 700.000 ευρώ. Όμως αν χρειαστεί να νοσηλευτούμε στις ΗΠΑ τα έξοδά μας πιθανόν να ξεπεράσουν το 1 εκ. ευρώ.

Δηλαδή αυτό που πρέπει να προσέξει ένας ενδιαφερόμενος είναι να ζυγίσει ρεαλιστικά, από τη μια τις ανάγκες του, δηλαδή τι μέρος του κόστους θα μπορούσε να αναλάβει ο ίδιος την ώρα της ασθένειας και από την άλλη, την δυνατότητα να καταβάλει χωρίς πρόβλημα τα αντίστοιχα ασφάλιστρα.

Οι εταιρίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη καταβάλλουν το 100% των εξόδων νοσηλείας με δεδομένο ότι συμμετέχει και ο ΕΟΠΥΥ.

Σε περίπτωση που η νοσηλεία πραγματοποιηθεί στο Εξωτερικό (πλην Η.Π.Α., Καναδά και Ευρώπης), η διαφορά μεταξύ των αναγνωρισμένων εξόδων και του ποσού που κατέβαλε ο δημόσιος ασφαλιστικός φορέας θα καταβληθεί στο ογδόντα τοις εκατό (80%) ενώ στο εβδομήντα τοις εκατό (70%) για νοσηλεία στις Η.Π.Α. και Καναδά.