Το σημαντικότερο για την υγεία σας είναι να είστε καλυμμένοι από ένα βασικό νοσοκομειακό πρόγραμμα το οποίο θα σας αποζημιώσει στην περίπτωση που απαιτηθεί δαπανηρή νοσηλεία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Συνήθως οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι σας προτείνουν να «αγοράσετε» έξτρα καλύψεις, με μικρό ετήσιο επασφάλιστρο. Πρέπει να σκεφτείτε αν πραγματικά χρειάζεστε το έξτρα πρόγραμμα γιατί πολλές φορές πληρώνουμε για υπηρεσίες που δεν τις έχουμε ανάγκη. Ενδεικτικά παραθέτουμε δύο συνοδευτικά προγράμματα που μειώνουν το κόστος της ασφάλισής μας και προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες.

Η παροχή Extra Hospital Care της Eurolife ERB σας προσφέρει:

– Κάλυψη Έκτακτου Περιστατικού μέχρι του ποσού των 500€ ανά περιστατικό το οποίο θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά στα Εξωτερικά Ιατρεία Συμβεβλημένου Νοσοκομείου, για τα αναγνωρισμένα έξοδα που αφορούν σε ιατρικές αμοιβές, διαγνωστικές εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή, ιατρικές πράξεις καθώς και σε υλικά για τη διενέργεια των ιατρικών πράξεων.

– Κάλυψη του εκπιπτόμενου ποσού του Προγράμματος Υγείας μέχρι 375€ σε περίπτωση ημερήσιας νοσηλείας.

  • Παράδειγμα 1: Ασφαλισμένος ο οποίος κατέχει νοσοκομειακό πρόγραμμα της Eurolife ERB με εκπιπτόμενο ποσό 750€ και δεν διαθέτει την κάλυψη «Extra Hospital Care», τότε σε περίπτωση ημερήσιας νοσηλείας το κόστος της οποίας είναι μεγαλύτερο από 750€ θα κληθεί να πληρώσει το 50% του εκπιπτόμενου ποσού, δηλαδή 375€. Το πρόγραμμα «Extra Hospital Care» θα καλύψει το ποσό των 375€ και ο ασφαλισμένος δεν θα χρειαστεί να εκταμιεύσει χρήματα.
  • Παράδειγμα 2: Ασφαλισμένος ο οποίος κατέχει νοσοκομειακό πρόγραμμα της Eurolife ERB με εκπιπτόμενο ποσό 1.500€ και δεν διαθέτει την κάλυψη «Extra Hospital Care», τότε σε περίπτωση ημερήσιας νοσηλείας το κόστος της οποίας είναι μεγαλύτερο από 1.500€ θα κληθεί να πληρώσει το 50% του εκπιπτόμενου ποσού, δηλαδή 750€. Το πρόγραμμα «Extra Hospital Care» θα καλύψει το ποσό των 375€ και ο ασφαλισμένος θα χρειαστεί να πληρώσει το υπόλοιπο κόστος, που αντιστοιχεί σε 375€.

Εφαρμογή του εκπιπτόμενου ποσού του νοσοκομειακού προγράμματος μόνο μία φορά ανά έτος για νοσηλείες μεγαλύτερες της μία ημέρας αντί της εφαρμογής του ανά περιστατικό.

  • Παράδειγμα: Ασφαλισμένος ο οποίος διαθέτει νοσοκομειακό πρόγραμμα της Eurolife ERB με εκπιπτόμενο ποσό 1.500€ και έχει επιλέξει την παροχή Extra Hospital Care, τότε σε περίπτωση νοσηλείας του δύο φορές μέσα στο ίδιο ασφαλιστικό έτος για διαφορετικό περιστατικό υγείας με κόστος 2.000€ έκαστη, θα επιβαρυνθεί μία φορά με το εκπιπτόμενο ποσό. Αντίθετα, ο ασφαλισμένος που δεν διαθέτει την παροχή Extra Hospital Care θα επιβαρυνθεί με το εκπιπτόμενο ποσό τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη νοσηλεία.

Επιπλέον προνόμια Υγείας Mediσυν Care της ασφαλιστικής ΑΧΑ

Μέσω των Προνομίων Υγείας έχετε τη δυνατότητα να κάνετε χρήση σημαντικών υπηρεσιών πρόληψης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς κόστος ή σε προνομιακές τιμές, για να φροντίσετε τόσο τη δική σας υγεία όσο και των αγαπημένων σας. Στις υπηρεσίες αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Η κάλυψη επείγοντος περιστατικού
  • Παροχές πρόληψης (check up)
  • Προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις κ.α.
  • Προαιρετικές παροχές

Για πληρέστερη κάλυψη, το πρόγραμμα Mediσυν 3 μπορεί να εμπλουτισθεί, με την προσθήκη επιπλέον παροχών όπως:

Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (Mediσυν Care): Το πρόγραμμα Mediσυν Care που δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση προσφέρεται είτε μαζί με τα νοσοκομειακά προγράμματα Mediσυν είτε αυτόνομα , σύμφωνα με την ανάγκη του πελάτη. Το προαιρετικό πακέτο περιλαμβάει:

  • Διαγνωστικές εξετάσεις
  • Ετήσιο πλήρες check up
  • Ιατρικές επισκέψεις
  • Κάλυψη επείγοντος περιστατικού
  • Κάλυψη συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων
  • Ειδικά πακέτα προληπτικού ελέγχου για παιδιά κ.ά.

Πακέτο ατυχήματος: Προσφέρει κάλυψη ιατροφαρμακευτικών εξόδων από ατύχημα, εντός ή εκτός νοσηλευτηρίου, υψηλά κεφάλαια κάλυψης σε περίπτωση απώλειας ζωής ή ανικανότητας και βοήθεια στην καθημερινότητα μετά από σοβαρό περιστατικό.