Τα περισσότερα προγράμματα υγείας με μια μικρή έξτρα επιβάρυνση σας δίνουν την ευκαιρία να εμπλουτίσετε το βασικό νοσοκομειακό σας πρόγραμμα με συμπληρωματικές καλύψεις.

Ας δούμε ενδεικτικά ποιες μπορεί να είναι αυτές οι καλύψεις.

Κάλυψη Έκτακτων Περιστατικών

Για έκτακτο περιστατικό καλύπτονται οι δαπάνες που έγιναν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου ή κλινικής για την καταστολή συμπτωμάτων. Απαιτείται η διενέργεια ιατρικής επίσκεψης ή διαγνωστικής εξέτασης ή φαρμακευτικής αγωγής ή ιατρικής πράξης.

Σε περίπτωση αντιμετώπισης του εκτάκτου/επείγοντος περιστατικού σε ειδικό συνεργαζόμενο νοσηλευτικό ίδρυμα καλύπτονται οι δαπάνες κατά 100% έως 500,00 ευρώ ανά περιστατικό ανεξαρτήτως απαλλαγής με ενημέρωση του Call Center της εταιρίας. Εναλλακτικά αν απευθυνθείτε σε μη συμβεβλημένη κλινική η εταιρία θα καλύψει τα αναγνωρισμένα έξοδα που αφορούν σε ιατρικές αμοιβές, διαγνωστικές εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή ή/και ιατρικές πράξεις πάλι έως το όριο των 500 ευρώ.

Εξυπηρέτηση Πελατών για θέματα Υγείας

Σε περίπτωση ημερήσιας νοσηλείας οι εταιρίες έχουν διαφορετική πολιτική.

Ορισμένες καλύπτουν τα έξοδα, επέμβαση, ιατρικές πράξεις σαν κανονική νοσηλεία με προϋπόθεση την έγκαιρη ενημέρωση της Εταιρίας. Παρέχεται δηλαδή 100% κάλυψη σε ειδικά συνεργαζόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα χωρίς να πειράξουν το ποσό της απαλλαγής. Θυμίζουμε ότι η απαλλαγή είναι το ποσό που βγάζετε από την τσέπη σας για να συμμετέχετε στα έξοδα νοσηλείας τα οποία πέραν του ποσού της απαλλαγής καλύπτονται από την ασφαλιστικής σας εταιρία.

Άλλες εταιρίες καλύπτουν τη νοσηλεία χωρίς διανυκτέρευση έως το όριο της απαλλαγής με το οποίο έχει επιβαρυνθεί ο ασφαλισμένος (χωρίς να ληφθεί υπόψη τυχόν συμμετοχή στο εκπιπτόμενο ποσό άλλου φορέα). Δηλαδή αν η απαλλαγή ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και η επέμβαση κοστίζει 800 ευρώ, θα την πληρώσετε εξ ολοκλήρου από την τσέπη σας.

Η τρίτη κατηγορία προγραμμάτων υγείας κάνει χρήση ποσοστού της απαλλαγής, συνήθως του 50%. Δηλαδή αν το ποσό της απαλλαγής ανά Ασφαλισμένο και ανά Περιστατικό Νοσηλείας, είναι 1.500 ευρώ σε περίπτωση νοσηλείας μίας ημέρας, το εκπιπτόμενο ποσό ανέρχεται στο ποσό 750 ευρώ. Αν τα έξοδα ανέρχονται σε 900 ευρώ τα υπόλοιπα 150 ευρώ θα τα πληρώσει η εταιρία.

Πρέπει λοιπόν να εκτιμήσετε αν σας συμφέρει να αγοράσετε το πακέτο της έξτρα περίθαλψης, πληρώνοντας επιπλέον 100-150 ευρώ ετησίως. Να εξασφαλίσετε δηλαδή ότι τα έξοδα καλύπτονται κατά 100% και δε θα χρειαστεί να πληρώσετε από την τσέπη σας παρότι καταβάλλετε αυξημένο ετήσιο ασφάλιστρό.