Γάμος! Οι πιο πολλοί ελπίζουν να τον ζήσουν μία φορά στη ζωή τους και πολλές ακόμα μέσα από τις αναμνήσεις της μεγάλης μέρας. Αν σχεδιάζετε να παντρευτείτε σύντομα ή αν απλώς λαχταράτε αυτή τη στιγμή, σίγουρα έχετε διαβάσει και μελετήσει δεκάδες κείμενα για το πώς να πραγματοποιήσετε τον γάμο των ονείρων σας. Έχετε πάρει συμβουλές από γνωστούς και φίλους, έχετε μπει στο Pinterest για να αλιεύσετε πρωτότυπες ιδέες και έχετε επισκεφθεί τα sites κτημάτων, catering, οίκων μόδας κ.λπ. Εύλογα, καθώς ο γάμος είναι ένα γεγονός καθοριστικό για τη ζωή του κάθε ανθρώπου, που δεν έχει χάσει τη λάμψη του στη χώρα μας, όπως μαρτυρούν και τα στατιστικά δεδομένα.

Μετά την κρίση τι; Πώς παντρεύονται οι περισσότεροι Έλληνες!

Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να έχει πλήξει ιδιαίτερα τον αριθμό των γάμων που γίνονται στην Ελλάδα. Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι.

  • Tα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται σταθερά περί τους 50.000 γάμους κάθε χρόνο! Ο αριθμός ανεβαίνει λίγο, αν προστεθούν και τα σύμφωνα συμβίωσης, κάτι που υποδηλώνει ότι οι Έλληνες σταθερά αναζητούν έναν τρόπο να θεσμοθετήσουν τη σχέση ζωής τους, είτε αυτό περνάει από την εκκλησία είτε από το δημαρχείο, είτε από τον συμβολαιογράφο.
  • Η τρανταχτή διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ο θρησκευτικός και ο πολιτικός γάμος μοιράζονται πλέον εξίσου, ενώ έχει ανέβει και ο μέσος όρος των ηλικιών των ανθρώπων που παντρεύονται. Οι άνδρες περιμένουν να περάσουν, κατά μέσο όρο, τα 33 έτη και οι γυναίκες, τα 30!Ίσως αυτό υποδηλώνει περισσότερη ωριμότητα, αλλά και ανάγκη για επιλογές πάνω σε ένα πλαίσιο εργασιακής, οικονομικής -ακόμη και συναισθηματικής- σταθερότητας.
  • Αν θέλετε να κλείσετε εκκλησία και χώρο για τη δεξίωση, μάλλον ξέρετε ήδη πως τη μεγαλύτερη ζήτηση θα την βρείτε μπροστά σας στις γλυκές μέρες του καλοκαιριού και του φθινοπώρου! Παραδοσιακά στη χώρα μας ο πιο παραγωγικός μήνας για γάμους είναι ο Ιούνιος, με τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο να ακολουθούν, αλλά και τον Ιούλιο σε συγκεκριμένα μέρη της χώρας (π.χ. Κυκλαδονήσια). Όσο ο καιρός είναι γλυκός λοιπόν, οι γάμοι κάνουν ένα διάλειμμα μόνο στις διακοπές του Αυγούστου!

Η προετοιμασία της ευτυχίας: ο γάμος θέλει ασφάλεια

Είναι κοινό μυστικό ότι οι τέλειες γαμήλιες τελετές δεν προκύπτουν έτσι απλά. Προετοιμάζονται! Κάθε ζευγάρι αφιερώνει πολύ χρόνο για μια σειρά λεπτομερειών, από την επιλογή της εκκλησίας και την εξεύρεση ημερομηνίας, μέχρι τα προσκλητήρια και το μέρος της δεξίωσης – Νυφικό, κοστούμι, λουλούδια, φαγητό, μουσική, όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και συνθέτουν ένα απολαυστικό αλλά και πολύπλοκο παζλ. Γι’ αυτό πολλοί απευθύνονται σε wedding planners.

Ένας αξέχαστος γάμος είναι η αρχή για να έχει το ζευγάρι μια ομαλή και χαρούμενη ζωή. Και εδώ ισχύει το ότι οι τέλειοι γάμοι δεν προκύπτουν έτσι απλά, αλλά προετοιμάζονται! Κι αυτό γιατί σύντομα θα προσπαθήσουν να γίνουν γονείς και θα κληθούν να διατηρήσουν την οικονομική σταθερότητα της οικογένειας. Ορισμένες  έκτακτες καταστάσεις είναι στο πρόγραμμα. Ενδεχομένως και κάποια προβλεπόμενα ή όχι, θέματα υγείας,για τα οποία θα χρειαστούν στήριξη και βοήθεια.

Όσο νωρίτερα προνοεί κανείς για αυτή τη στήριξη, τόσο καλύτερη οικονομική σταθερότητα απολαμβάνει. Και η οικονομική σταθερότητα σημαίνει λιγότερες ρίξεις, καυγάδες, γκρίνια και αποσταθεροποίηση της οικογένειας.

Για αυτό ίσως το καλύτερο γαμήλιο δώρο για ένα νεόνυμφο ζευγάρι είναι ένα καλό συμβόλαιο υγείας που θα το στηρίζει και θα το προστατεύει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του. Για την οικογένεια, υπάρχουν προνομιακές ασφαλιστικές λύσεις. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ασφάλιση υγείας της INTERAMERICAN.

«Mήπως παραείμαι νέος για να ασφαλιστώ;»

 … η πραγματικότητα είναι πως όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα και ευθύς αμέσως θα διαβάσετε τους λόγους.

 Αρκετοί νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ιδιωτική ασφάλιση ως κάτι μακρινό που δεν τους αφορά γιατί… σε νεαρή ηλικία είναι φυσιολογικό όλοι να αισθάνονται άτρωτοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να ανησυχούν για την υγεία τους, δυστυχώς μόλις αντιμετωπίσουν οι ίδιοι ή οι αγαπημένοι τους τα πρώτα σoβαρά προβλήματα υγείας… Και πολλές φορές τότε είναι πολύ αργά για να ασφαλιστούν με τους ευνοϊκούς όρους που τους παρέχει η αγορά, αν κάνουν την επιλογή της ασφάλισης σε νεαρή ηλικία.

Ας δούμε,όμως, ορισμένα από αυτά τα πλεονεκτήματα.

#1. Ξοδεύετε τις οικονομίες σας για να περάσετε καλά. Όχι για τα κοστοβόρα «ξαφνικά» ιατρικά έξοδα.

Καταρχάς, η αγορά ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας σε νεαρή ηλικία όχι μόνο σας δίνει μεγαλύτερη κάλυψη αλλά επίσης σας βοηθά να σχεδιάσετε τα οικονομικά σας με έναν καλύτερο τρόπο. Διότι όταν έχετε επαρκή ιατρική κάλυψη για να αντιμετωπίσετε τυχόν έκτακτες καταστάσεις υγείας («για εκείνη την ώρα ανάγκης», που έλεγαν οι παλιοί), μπορείτε να εστιάσετε στην πραγματοποίηση άλλων μακροπρόθεσμων επενδύσεων. Πιο απλά, έχοντας ασφάλιση υγείας, τα χρήματα που βάζετε σήμερα στην άκρη για παν ενδεχόμενο θα χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Μπορείτε να σπουδάσετε και να συνδράμετε το παιδί σας, να αγοράσετε σπίτι ή αυτοκίνητο, να ταξιδέψετε, να επενδύσετε στη δική σας επιχείρηση, αντί να πληρώσετε ξαφνικά μια πανάκριβη νοσηλεία ή θεραπεία. Αυτό, το αναλαμβάνει η ασφαλιστική σας.

#2.Έχετε μικρότερο ρίσκο στην περίοδο αναμονής. Αυτό αφορά ΚΑΙ τον τοκετό.
Ακόμη, με την ασφάλιση σε νεαρή ηλικία έχετε μικρό ρίσκο κατά την περίοδο αναμονής. Η εν λόγω περίοδος εφαρμόζεται από όλες τις ασφαλιστικές και σηματοδοτεί το χρονικό όριο, μετά την παρέλευση του οποίου μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις καλύψεις και τις παροχές του συμβολαίου που έχετε αγοράσει. Δηλαδή, πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείται τις παροχές και τις καλύψεις, πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, που σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. τοκετός) μπορεί να είναι και πάνω από χρόνος. Οπότε σας συμφέρει να κάνετε το συμβόλαιο σε νεαρή ηλικία ώστε ο ορίζοντας μπροστά σας να είναι ανοικτός και τίποτα να μη σας προβληματίσει όταν θα έρθει λ.χ. η ώρα να αποκτήσετε παιδί.

#3. Επιπλέον, ως νέος απολαμβάνετε χαμηλότερο ασφάλιστρο. Ένας νέος άνθρωπος είναι πιθανότερο να χρησιμοποιήσει το συμβόλαιό του για τοκετό -αν είναι γυναίκα- και για κάποιους τραυματισμούς από ατυχήματα και τροχαία – πράγμα που στατιστικά απασχολεί περισσότερο τους άνδρες. Είναι πιο σπάνιο να εμφανίσει ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά και τους πνεύμονες αλλά και πάλι βάσει στατιστικών, μπορεί να συμβεί σε νεαρή ηλικία. Όταν αυτό συμβεί, οφείλεται στον καθιστικό τρόπο ζωής, το στρες, τους έντονους ρυθμούς ζωής και το junk food.

Για όλα αυτά η ασφάλιση υγείας δεν πρέπει να υποβιβάζεται σε αναγκαιότητα μόνο για μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Αντιθέτως, είναι πολύ χρήσιμη στις νέες γενιές, παρέχοντας εργαλεία και γνώση πάνω στην καλή ζωή, γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και νοσηλεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι λοιπόν βασική επένδυση για μία ευτυχισμένη και σίγουρη ζωή με την οικογένεια που θα δημιουργήσουν.
Μαζί λοιπόν με το νυφικό, τις μπομπονιέρες, το κτήμα που θα φιλοξενήσει τη δεξίωση και το πάρτι που θα ακολουθήσει, βάλτε στο πρόγραμμά σας και τη συνάντηση με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο της INTERAMERICAN, για να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα που μπορούν να ανταποκριθούν στις δικές σας ανάγκες και να γίνουν σημείο αναφοράς για έναν ευτυχισμένο γάμο.