Αν σε μια συζήτηση αναφερθούν όροι όπως «συμβόλαιο υγείας» ή «ιδιωτική ασφάλιση», πολλοί θα σκεφτούν πως πρόκειται για πολυτέλεια, ένα αγαθό σχεδόν αχρείαστο αφού η «ατυχία» μπορεί να μην έρθει ποτέ, ένα πρόβλημα υγείας μπορεί να είναι πρόσκαιρο ή μια πάθηση να αφορά μια μακρινή ακόμα ηλικία. Η ζωή ωστόσο είναι απρόβλεπτη…

Τα τελευταία δύο χρόνια, ζήσαμε από «πρώτο χέρι» τις συνέπειες της πανδημίας. Από ένα ιό που ξεκίνησε από τη μακρινή κινεζική επαρχία Ουχάν και σε μικρό χρονικό διάστημα επεκτάθηκε σε όλον τον κόσμο, βιώνουμε εδώ και περίπου 2 χρόνια μια πανδημία με δραματικές συνέπειες στα συστήματα υγείας, την οικονομία αλλά και σημαντικό προσωπικό κόστος στον καθένα μας.

Σίγουρα πολλοί από εμάς σταθήκαμε για ώρες στην ουρά για μια εξέταση ή ζήσαμε τη συνεχή (και βασανιστική) μετάθεση του χειρουργείου ή του ιατρικού μας ελέγχου, καθώς η δημόσια υγεία είχε επωμιστεί το δυσανάλογα μεγάλο βάρος της πανδημίας και των ασθενών με κορωνοϊό.

Πόσες φορές ευχηθήκαμε να υπήρχε μια λύση και να εξυπηρετηθούμε άμεσα ή να απευθυνθούμε σε άλλους παρόχους υγείας για τις ανάγκες μας, χωρίς να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη μας;

Η λύση υπάρχει από καιρό και περιμένει απλώς την απόφασή μας. Μήπως έφτασε η στιγμή να αποκτήσουμε ένα ασφαλιστήριο υγείας;

Μια ασπίδα προστασίας για κάθε δυσκολία

Η υγεία αποτελεί το ύψιστο και αδιαπραγμάτευτο αγαθό και, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, μπορεί να θωρακιστεί χάρη στην ασφάλιση υγείας, έναν «φύλακα» που προφυλάσσει συνεχώς και ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο όταν συμβεί ένα σοβαρό περιστατικό.

Η ασφάλιση υγείας έρχεται να συμπληρώσει τις παροχές της κοινωνικές ασφάλισης και να τις προεκτείνει ακόμα, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, στις τελευταίες εξελίξεις της ιατρικής και της τεχνολογίας, οι οποίες διατίθενται κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα. Και όλα αυτά με ένα σημαντικό πλεονέκτημα: χωρίς το άγχος για τα χρήματα που κοστίζουν οι υπηρεσίες αυτές.

Ένα ξαφνικό χειρουργείο με κόστος 20.000€ θα ήταν δυσβάσταχτο για τον καθένα σχεδόν από εμάς. Αντίθετα, ένα ασφαλιστήριο υγείας έναντι χαμηλών ακόμα ασφαλίστρων, θα μπορούσε να μας ανακουφίσει σημαντικά από τη δαπάνη αυτή, αλλά και από τα επιπλέον έξοδα, όπως για ιατροφαρμακευτικά προϊόντα.

Επομένως, η επιλογή να ασφαλίσουμε την υγεία μας, δεν είναι πολυτέλεια αλλά μια πράξη φροντίδας, αγάπης, ενδιαφέροντος και προστασίας που δεν περιορίζεται σε εμάς αλλά «αγκαλιάζει» και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα, όπως τα οικογενειακά καθώς έχουμε τη δυνατότητα να τα προσθέσουμε ως εξαρτώμενα μέλη.

Ασφάλιση υγείας σήμερα για ένα σίγουρο αύριο

Αν και παραμένει αδύνατο για τον άνθρωπο να ελέγξει απολύτως τα απρόβλεπτα της ζωής, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας, μπορούμε και ζούμε περισσότερα χρόνια, απολαμβάνοντας ποιοτικότερες υπηρεσίες για την υγεία μας.

Πράγματι σήμερα κερδίζουμε χρόνια ζωής χάρη στην εξελιγμένη ιατρική φροντίδα που, μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, γίνεται άμεσα και εύκολα προσιτή:

  • χωρίς αναμονές για διαθέσιμο ραντεβού σε δημόσια δομή υγείας
  • χωρίς άγχος για την οικονομική επιβάρυνση
  • χωρίς τη γραφειοκρατία
  • με ταχύτατη διάγνωση
  • με άμεση έναρξη της απαιτούμενης θεραπείας
  • με χρήση των πλέον σύγχρονων και αποτελεσματικών μέσων που διαθέτει η ιατρική ως σήμερα.

Τα οφέλη από ένα ασφαλιστήριο υγείας δεν περιορίζονται στα περιστατικά που θα μας οδηγήσουν στον νοσοκομείο, αλλά μπορούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες ακόμη και ενός check-up, την άμεση φροντίδα ενός μικρού τραυματισμού, όπως ένα έγκαυμα και επιτρέπουν την τακτική ή περιοδική παρακολούθηση μιας κατάστασης υγείας ανεμπόδιστα. Ξέρουμε ότι δεν μας τυχαίνουν μόνο περιστατικά που θεραπεύονται και ξεχνιούνται αλλά, συχνά, το «απρόοπτο» μας συνοδεύει πολλά χρόνια ή και ισοβίως. Για παράδειγμα, βάζοντας έναν βηματοδότη, δεν ξεμπερδεύεις μια και έξω, αλλά το παρακολουθείς τακτικά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει καθένας να σκεφτεί σοβαρά το μέλλον το δικό του και των αγαπημένων προσώπων του και να αποκτήσει ένα συμβόλαιο υγείας σήμερα κιόλας, επιλέγοντας εκείνο που θα καλύψει τις ανάγκες του βάσει των δυνατοτήτων του. Γιατί ένα συμβόλαιο, μπορεί να μην «φρενάρει» τις αναποδιές της ζωής, αλλά εγγυάται ένα αύριο όσο το δυνατό πιο ασφαλές.