Οι γονείς μας μάς πρόσφεραν πολλά. Στα προηγούμενα χρόνια ένας λογαριασμός για τις σπουδές, το αυτοκίνητο ή ακόμα και το σπίτι των παιδιών δημιουργούνταν την ίδια σχεδόν μέρα με τη γέννησή τους. Οι περισσότεροι γονείς μπορούσαν να πληρώσουν συχνές επισκέψεις στον παιδίατρο, αλλά και μία ιδιωτική νοσηλεία εφόσον ήταν απαραίτητη, ακόμα και αν τα έξοδα έρχονταν ξαφνικά και δεν είχαν προνοήσει για ασφάλιση. Τα φροντιστήρια, συχνά το ιδιωτικό σχολείο, αλλά και οι σπουδές στο εξωτερικό ήταν ανοιχτές πιθανότητες για περισσότερο κόσμο, ενώ ένα σύνολο δραστηριοτήτων καλής ζωής για όλη την οικογένεια ήταν αυτονόητες.

Σήμερα ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα για τον Millennial ή GenΧ γονέα είναι να καταφέρει να εξασφαλίσει έστω και ένα μέρος από όλα αυτά τα πολύτιμα «δώρα» που ο ίδιος πήρε από τους γονείς του μεγαλώνοντας. Κάθε παιδί δικαιούται το καλύτερο. Και κάθε γονέας πρέπει να μπορεί να του το δώσει, ακόμα μέσα σε ένα οικονομικά δύσκολο περιβάλλον, όπως το δικό μας, και  χωρίς την απαραίτητη θεσμική υποστήριξη που συνηθίζεται στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Η νέα εποχή για την υγεία των παιδιών

Δεν είναι κλισέ, ούτε δεδομένο. Η υγεία των παιδιών είναι η πιο σημαντική. Πάνω σε αυτήν χτίζεται η ευτυχία τους, με πολλή αγάπη και μία σειρά εύστοχων επιλογών.

  • Tα καλά νέα είναι πως το 98% των παιδιών κάτω των 16 ετών στην Ελλάδα, έχει καλή υγεία, σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που βρίσκεται στα 95,9%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Για να εξασφαλιστεί η καλή υγεία των παιδιών, η πρόληψη είναι απαραίτητη. πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά τον παιδίατρο για τα εμβόλια, τα κρυώματα και τις ιώσεις. Σκεφθείτε μόνο ότι τον πρώτο χρόνο της ζωής του, το παιδί μπορεί να επισκεφθεί ακόμη και 12 φορές παιδίατρο για την καθιερωμένη παρακολούθηση της ανάπτυξης και της ψυχοκινητικής του εξέλιξης. Κόστος που ξεπερνάει τα 500 ευρώ το χρόνο (με τους πιο συγκροτημένους υπολογισμούς) και συνεχίζεται αμείωτο ως την ηλικία των 5 τουλάχιστον.

Την ίδια ώρα ορισμένες συνηθισμένες παιδικές ασθένειες ή και μικρά ατυχήματα αποτελούν αιτίες, για τις οποίες ένα παιδάκι μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία, κάτι που συνεπάγεται επίσης υψηλό -εκτός προγράμματος- κόστος.

Δυστυχώς, υπάρχουν μερικά σοκαριστικά δεδομένα που οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν για να θωρακίσουν το μέλλον των παιδιών τους, ακόμα και από το πιο σπάνιο ενδεχόμενο:

  • Η πνευμονία προλαμβάνεται με τον εμβολιασμό και αντιμετωπίζεται με έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία. Σήμερα όμως η πνευμονία είναι η πρώτη λοιμώδης αιτία θνησιμότητας μεταξύ των παιδιών. Ευθύνεται για το 15% του συνολικού αριθμού θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών. ( Στοιχεία ΠΟΥ)
  • Με τον εμβολιασμό, τα προηγούμενα χρόνια η ιλαρά είχε σχεδόν εκλείψει. Όμως τα κρούσματα της ιλαράς αυξήθηκαν κατά 300%το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο το 2018. Μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές, όπως πνευμονία, μηνιγγίτιδα και φλεγμονή στον εγκέφαλο. ( Στοιχεία ΠΟΥ)
  • Το 70% – 80% των παιδιών που έχουν καρκίνο γίνεται καλά, φτάνει να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία. Αυτό, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Όμως, μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα και δυστυχώς ο παιδικός καρκίνος είναι η 2η συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα. ( Στοιχεία ΠΟΥ)
  • Στην Ελλάδα, 1 στα 5 παιδιά είναι παχύσαρκο, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μελλοντική ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου και καρδιοπαθειών.

Το πιθανότερο είναι να μην συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα παιδί. Όμως, εάν συμβεί, ο γονέας πρέπει να μπορεί να το αντιμετωπίσει. Όχι μόνο σήμερα, αλλά και σε βάθος χρόνου στη ζωή του παιδιού, με την απαραίτητη ενημέρωση, γνώση και με την πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου περίθαλψη και για πιθανές παθήσεις που προκύπτουν από τέτοια περιστατικά. Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορεί να παρέχει όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί για την υγεία του, από τα απλά και καθημερινά για ένα υγιές παιδάκι, όπως τις τακτικές επισκέψεις του στο γιατρό, μέχρι μία σταθερή στήριξη, βήμα προς βήμα δίπλα στους γονείς, σε περιπτώσεις εξαιρετικά δύσκολες και οικονομικά δυσβάσταχτες.

Σήμερα υπάρχουν ασφαλιστικές λύσεις για κάθε ανάγκη και οικονομική δυνατότητα. Τόσο για τους γονείς που θα προέκριναν για τα παιδιά τους, το ιδανικό περιβάλλον μιας ιδιωτικής κλινικής, εάν είχαν ένα ποσό διαθέσιμο ειδικά για μία τέτοια περίπτωση. Ακόμα όμως και οι γονείς που προτιμούν το δημόσιο νοσοκομείο, θα χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν προϋπολογίσει ένα ποσό για έκτακτα έξοδα. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι πώς μπορεί να εξασφαλίσει ένας γονιός για το παιδί του την καλύτερη δυνατή περίθαλψη, χωρίς η οικογένεια να «ξεφύγει» οικονομικά από τη συνηθισμένη ροή της ζωής της και χωρίς να δαπανήσει μια περιουσία για αυτό.

Η πρόληψη είναι επένδυση

Η λύση είναι και εδώ η πρόληψη. Πρόληψη που σημαίνει ένα καλό ιδιωτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο που θα ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες περίθαλψης και ιατρικής φροντίδας για το παιδί σας. Με μια καλή ιδιωτική ασφάλιση, μπορείτε να έχετε πάντα στη διάθεσή σας, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, ένα ευρύ δίκτυο νοσοκομειακών υποδομών, διαγνωστικών εξετάσεων, γιατρών και άλλων θεραπευτών και μάλιστα με ένα μηνιαίο ασφάλιστρο που ισούται με το κόστος μόλις 2-3 καφέδων το μήνα και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, προσθέτοντας ή αφαιρώντας καλύψεις.

Επιπλέον, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, ω μη γένοιτο, οι γονείς ξέρουν ότι τα χρήματα δεν θα αποτελέσουν ανασταλτικό σημείο για τη σωτηρία της ζωής του παιδιού τους, καθώς τα συμβόλαια αυτά καλύπτουν δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρών, ακόμη και εκατομμυρίων -ναι, με το ίδιο χαμηλό μηνιαίο ασφάλιστρο. Περαιτέρω, οι γονείς πέρα από τα γονικά τους καθήκοντα οφείλουν σε αυτούς και τα παιδιά τους μια σωστή έρευνα αγοράς.

Πραγματικά, η ασφάλιση υγείας του παιδιού σας είναι το ομορφότερο δώρο που μπορείτε να του προσφέρετε και σίγουρα πιο σημαντικό από μια παιχνιδομηχανή ή κάποια άλλη τεχνολογική συσκευή. Έχοντας το πρόγραμμά σας ως ένα μαξιλάρι προστασίας, μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή, να το χαρείτε σε κάθε στιγμή που μεγαλώνει και να είστε ήσυχοι πως, σε περίπτωση ανάγκης, η ασφαλιστική εταιρεία θα αναλάβει για εσάς όχι μόνο τα οικονομικά έξοδα, αλλά και κάθε λεπτομέρεια.