Σε μια εποχή που οι ρυθμοί της δουλειάς και ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονοι από ποτέ, κάθε εργοδότης επιδιώκει να εξασφαλίσει το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον που θα επιτρέψει και θα ενθαρρύνει τους συνεργάτες του να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό.

Το όφελος είναι διπλό καθώς και οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τα φορολογικά κίνητρα που συνοδεύουν τα ομαδικά συμβόλαια. Η δαπάνη για το ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν εκπίπτει πλέον στην εφορία σε αντίθεση με τη δαπάνη για το ομαδικό συμβόλαιο που καταγράφεται στα έξοδα της εταιρίας. Ας μην ξεχνάμε πως πολλές επιχειρήσεις μείωσαν τους μισθούς των εργαζόμενων στη διάρκεια της κρίσης και θέλησαν να ισοσκελίσουν κάπως τις απώλειες με την ομαδική ασφάλεια.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, όμως, εδώ και χρόνια παρέχουν με ιδιαίτερα μικρό κόστος ολοκληρωμένα προγράμματα ομαδικών ασφαλίσεων προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και του προσωπικού της. Τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι συνήθως μικτά για ασθένεια- εργατικό ατύχημα και διαγνωστικές εξετάσεις , ασθένεια και διαγνωστικές εξετάσεις η για εργατικό ατύχημα και διαγνωστικές εξετάσεις. Το συμβόλαιο καλύπτει το 80% της δαπάνης νοσηλείας ενώ το 20% καλύπτεται ολόκληρο η σε ένα ποσοστό από τον ΕΟΠΥΥ και τον εργαζόμενο. Η μεγαλύτερη μερίδα των ομαδικών συμβολαίων καλύπτει δαπάνη έως 10.000 ετησίως + 1000 ευρώ το έτος για διαγνωστικές εξετάσεις.

Στην περίπτωση που το ομαδικό συμβόλαιο παρέχει και επίδομα τοκετού ( περίπου 500 ευρώ για τον φυσιολογικό τοκετό) η δαπάνη “φουσκώνει” ανάλογα με τη σύνθεση του προσωπικού.

Στις επιχειρήσεις που κυριαρχεί το γυναικείο φύλο ( πχ βιοτεχνίες ενδυμάτων, κλωστήρια) μπαίνουν περιορισμοί στην κάλυψη.

Για τη σύναψη ομαδικού συμβολαίου απαιτούνται τουλάχιστον 10 άτομα. Κάποια “γενναιόδωρα” συμβόλαια εταιριών καλύπτουν και τα μέλη της οικογένειας του εργαζόμενου ενώ άλλα για να προσφέρουν κάλυψη στην οικογένεια καλούν τον εργαζόμενο να καταβάλλει ένα μικρό ασφάλιστρο.

Ας δούμε ενδεικτικά τις παροχές που περιλαμβάνουν τα ομαδικά συμβόλαια δύο εταιριών:

GPS – Generali Privilege System

Το GPS της Generali είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων υπηρεσιών περίθαλψης, με ειδικές εκπτώσεις και δωρεάν παροχές σε όλο το φάσμα των ιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών.

Το GPS προσδίδει προστιθέμενη αξία στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι το ομαδικό πρόγραμμα παροχών υγείας του εργοδότη τους. Έχει δημιουργηθεί με αποκλειστικό σκοπό να διευκολύνει οικονομικά, αλλά και διαχειριστικά τον εργαζόμενο, ο οποίος επιθυμεί να κάνει χρήση του προγράμματος ασφάλισής του, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, και παρέχει καθοδήγηση για ιατρικά θέματα, πληροφορίες για το δίκτυο ιατρών, τα νοσηλευτικά ιδρύματα, διαγνωστικά κέντρα κ.α.

Το σύστημα GPS μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ασφαλισμένους (κυρίως και εξαρτώμενα μέλη) των ομαδικών συμβολαίων, αλλά και τους εργοδότες τους.

700 γιατροί σε όλη την Ελλάδα κάθε ειδικότητας

Απευθείας πληρωμή στους γιατρούς με χρήση του Health Club

100% κάλυψη ιατρικών επισκέψεων, χωρίς εκταμίευση από τον ασφαλισμένο

Απευθείας πληρωμή – ταυτόχρονα – σε Euromedica, Βιοϊατρική και Δίκτυο Υγεία με 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα, χωρίς εκταμίευση από τον ασφαλισμένο

Εκτεταμένα δίκτυα Νοσοκομείων με απευθείας εξόφληση, χωρίς εκταμίευση από τον ασφαλισμένο

Η ΝΝ ασφαλιστική παρέχει τυποποιημένα και εξειδικευμένα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης.

Τα τυποποιημένα έχουν προεπιλεγμένο συνδυασμό καλύψεων, αλλά και αρκετή ευελιξία, για να καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών. Είναι η καλύτερη λύση για την ομαδική ασφάλιση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αθλητικές ακαδημίες και σχολεία.

Τα εξειδικευμένα προγράμματα καλύπτουν ειδικές απαιτήσεις στο πλαίσιο της ομαδικής ασφάλισης του προσωπικού και περιλαμβάνουν:

  • Ομαδική Ασφάλεια Ζωής
  • Μόνιμη Ολική Ανικανότητα
  • Ασφάλιση Θανάτου
  • Μόνιμη Ανικανότητα από Ατύχημα
  • Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών
  • Ασφάλιση Ιατροφαρμακευτικών Δαπανών από Ατύχημα
  • Ασφάλιση Πρόσκαιρης Ανικανότητας για Εργασία από Ατύχημα ή Ασθένεια
  • Νοσοκομειακό Επίδομα
  • Νοσοκομειακή Περίθαλψη
  • Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη
  • Χειρουργικό Επίδομα
  • Ευρεία Νοσοκομειακή και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
  • Ασφάλιση Εξόδων Επείγουσας Μεταφοράς
  • Συντονιστικό Ιατρικό Κέντρο 24ωρης Βάσης
  • Παροχές Εφάπαξ (Διαχείριση Κεφαλαίου)