Πέρασαν τουλάχιστον δύο μήνες από την έναρξη της πανδημίας προκειμένου οι ασφαλιστικές εταιρίες να ξεδιαλύνουν το καθεστώς των καλύψεων σε σχέση με τη νοσηλεία των ασθενών με Covid-19 καθώς και τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ που απαιτούνται για την εισαγωγή του ασθενούς στο θεραπευτήριο.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι σε γενικές γραμμές τα συμβόλαια υγείας όλων των εταιριών καλύπτουν το κόστος των τεστ PCR και rapid τεστ τα οποία είναι υποχρεωτικά πριν από τη νοσηλεία ή το χειρουργείο.

Τα συμβόλαια υγείας καλύπτουν τα έξοδα για τη διενέργεια τεστ και για τον κηδεμόνα που συνοδεύει τον ανήλικο ασθενή ο οποίος εισάγεται στο νοσοκομείο.

Όταν δεν υπάρχει νοσηλεία ή χειρουργείο και ο έλεγχος είναι προαιρετικός, το κόστος του rapid ή PCR τεστ καλύπτεται μόνο στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος εκτός από νοσοκομειακό συμβόλαιο έχει και συμβόλαιο πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Σ΄αυτήν την περίπτωση η εταιρία καλύπτει εξ ολοκλήρου το κόστος του τεστ ή ζητά μια ελάχιστη συμμετοχή από τον ασφαλισμένο.

Αλλά και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν έχει συμβόλαιο πρωτοβάθμιας περίθαλψης μπορεί να αξιοποιήσει στο πλαίσιο του νοσοκομειακού ασφαλιστηρίου τα προνόμια και τις δωρεάν εξετάσεις που παρέχονται μέσω των ατομικών αλλά και των ομαδικών προγραμμάτων υγείας προκειμένου να υποβληθεί δωρεάν σε διαγνωστικό τεστ για covid-19.

Με βάση τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, σε τεστ Covid-19 οφείλουν οφείλουν να υποβάλλονται πολλές κατηγορίες πολιτών όπως ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, ταξιδιώτες εσωτερικού και εξωτερικού, μαθητές και φοιτητές, πολίτες που επιθυμούν να διασκεδάσουν ή να αθληθούν, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις κ.α.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να ρωτήσουν τον ασφαλιστικό τους σύμβουλο τι καλύψεις δικαιούνται σε σχέση με τα τεστ συμπληρωματικά με την παροχή του δημοσίου φορέα.

Διαβάστε επίσης

Συμβόλαιο υγείας – Συμπληρωματικές καλύψεις: Ποιες αξίζει να πληρώσετε

Oμαδικό Aσφαλιστήριο Yγείας: Πώς μπορεί να μετατραπεί σε ατομικό – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Έχετε υψηλή χοληστερόλη; Πότε κινδυνεύετε να μην ασφαλιστείτε