Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, το οποίο συχνά θεωρούμε δεδομένο μέχρι τη στιγμή που μια αναποδιά μας κάνει να αναθεωρήσουμε  και να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Καλό θα ήταν βέβαια να βάλουμε την υγεία, τόσο τη δική μας όσο και της οικογενειάς μας, σε προτεραιότητα χωρίς να περιμένουμε έναν εξωγενή παράγοντα να ταρακουνήσει τα θεμέλια της ζωής μας.

Το να βάλουμε την υγεία μας σε πρώτο πλάνο δεν σημαίνει, όπως ίσως πολλοί φοβούνται, μεγαλεπήβολους στόχους και υπερβολικές δεσμεύσεις. Αντιθέτως αυτό που απαιτείται είναι μικρές, αλλά αποτελεσματικές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή που θα διασφαλίσουν τη θωράκιση της υγείας μας, την πρόληψη νόσων και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Αυτο-φροντίδα

Ας ξεκινήσουμε κάνοντας κάθε μέρα μια μικρή κίνηση αυτο-φροντίδας! Ας αρχίσουμε κάνοντας κάτι εφικτό και ευχάριστο και ας προχωρήσουμε σταδιακά σε πιο μεγάλες δεσμεύσεις. Μπορεί να είναι το διάβασμα ενός βιβλίου το βράδυ, ένας σύντομος περίπατος κάθε πρωί, ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο ή η αγαπημένη μας μουσική υπόκρουση όσο εργαζόμαστε.

Άσκηση και ισορροπημένη διατροφή

Εάν αθλείστε ή σκέφτεστε να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, φροντίστε να το κάνετε παρέα με έναν fitnes buddy, δηλαδή με παρέα. Πέρα από τα οφέλη που σχετίζονται καθαρά με την άσκηση, η γυμναστική με φίλους είναι και κοινωνική επαφή και ενισχύει τους φιλικούς μας δεσμούς.

Εννοείται φυσικά ότι από το πλάνο φροντίδας της υγείας σας δεν μπορεί να λείπει η σωστή διατροφή. Ένας συνδυασμός από τις συμβουλές των ειδικών, της κοινής λογικής αλλά και της απλής απόλαυσης μπορεί να είναι ο οδηγός μας. Οι υγιεινές επιλογές που λίγο ή πολύ όλοι γνωρίζουμε (φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, τροφές ολικής άλεσης, ξηροί καρποί, γιαούρτι, όσπρια κ.α.) προσφέρουν άπειρους συνδυασμούς για εύκολα, υγιεινά και απολαυστικά γεύματα που τρώγονται παντού και πάντα.

Επαρκείς ώρες ύπνου

Ο σημερινός άνθρωπος είναι γεγονός ότι κοιμάται λιγότερες ώρες και αυτή η ανεπάρκεια ωρών ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πλείστα προβλήματα υγείας. Ας αποφασίσουμε λοιπόν να κάνουμε την απλή και καθοριστική κίνηση που μας βοηθά να ρίξουμε ρυθμούς και να κοιμηθούμε: κλείνουμε λαπτοπ, κινητά και τάμπλετ, χαμηλώνουμε τα φώτα και αφηνόμαστε στην αγκαλιά του Μορφέα.

Προληπτικές εξετάσεις

Η φροντίδα του εαυτού μας περιλαμβάνει φυσικά και την πρόληψη. Οι περιορισμοί και οι δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, ίσως έκαναν πολλούς από εμάς να αμελήσουμε ή να αναβάλλουμε τον ετήσιο προληπτικό μας έλεγχο ή την επίσκεψη στον ιατρό μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να φροντίσουμε για την προστασία και ενίσχυση της υγείας μας. Μην το αναβάλλετε λοιπόν. Συμβουλευθείτε τον ιατρό σας και προγραμματίστε τις κατάλληλες τακτικές προληπτικές εξετάσεις.

Θωράκιση της υγείας

Είναι σημαντικό ωστόσο να προετοιμαστείτε και για τυχόν απρόοπτα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ζούμε σε μια εποχή, εν μέσω πανδημίας, όπου η ανησυχία και η αβεβαιότητα για την υγεία είναι πιο έντονες από ποτέ, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας πιέζεται δραματικά. Είναι εύλογο να θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε απρόοπτο, ατύχημα ή ασθένεια μπορεί να παρουσιαστεί σε σας ή σε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, η πρωτοπόρος ελληνική ασφαλιστική εταιρεία, με πέντε δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά, απαντά σε όλες τις ανησυχίες σας προσφέροντάς σας το «Πλάνο Υγείας», μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων για την ασφάλιση της υγείας – της δικής σας και της οικογένειάς σας.

Πλάνο Υγείας

Το Πλάνο Υγείας είναι μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης που έρχεται να απαντήσει στις αυξημένες ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων για ποιότητα και αξιοπιστία στη φροντίδα της υγείας τους. Το «Πλάνο Υγείας» αντιμετωπίζει τις ανάγκες της υγείας σφαιρικά και αναπτύσσεται στους δύο βασικούς άξονες της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης παρέχοντας εύρος επιλογών μέσα από πέντε ειδικά σχεδιασμένες προτάσεις ασφάλισης.

Το Πλάνο Υγείας – Primary αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα και περιλαμβάνει δύο προγράμματα (Standard & Advance), τα οποία εστιάζουν στην πρόληψη και θωράκιση της υγείας, παρέχοντας πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου σχετικές υπηρεσίες μέσα από ένα ευρύ δίκτυο ιατρών όλων των ειδικοτήτων, πολυϊατρείων και διαγνωστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στις ανάγκες της οικογένειας, των γυναικών και των παιδιών.

Το Πλάνο Υγείας – Hospital αφορά τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και περιλαμβάνει τρεις προτάσεις ασφάλισης για την κάλυψη της νοσοκομειακής περίθαλψης από ασθένεια και ατύχημα: Standard, Comfort και Exclusive.
Τα προγράμματα έχουν σχεδιασθεί ώστε να ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών των σύγχρονων ανθρώπων. Ταυτόχρονα παρέχουν πολλαπλές επιλογές ως προς τα όρια κάλυψης, τις παροχές, τη θέση νοσηλείας και τις απαλλαγές, καθώς και δυνατότητα συνδυασμού προγραμμάτων, απαλλαγών και θέσης νοσηλείας σε οικογενειακά συμβόλαια. Έτσι κάθε ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει το ατομικό ή οικογενειακό πρόγραμμα που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και τις οικονομικές του δυνατότητες.

Οι καλύψεις των προγραμμάτων Πλάνο Υγείας Hospital εκτείνονται σε όλο το εύρος των αναγκών μιας πιθανής νοσηλείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, της αποκατάστασης, του έκτακτου περιστατικού, ειδικών εξετάσεων, της υγειονομικής μεταφοράς και της κατ’ οίκον νοσηλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Πλάνο Υγείας πατήστε εδώ ή ενημερωθείτε σήμερα από τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.