Χρειάζεστε παιδίατρο στη μέση της νύχτας; Δείτε εάν σας καλύπτει το συμβόλαιο

Στο πλευρό των γονιών που, όπως είναι λογικό, βάζουν την υγεία των παιδιών τους πάνω από όλα βρίσκεται η ιδιωτική ασφάλιση, εξασφαλίζοντάς τους έναν παιδίατρο διαθέσιμο 24 ώρες το 24ώρο.

Ειδικότερα, μέσα από συνεργασίες που έχουν φροντίσει να αναπτύξουν με τα περισσότερα και μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη λοιπή Ελλάδα, οι ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν στους ασφαλισμένους κάλυψη επειγόντων περιστατικών, χωρίς κόστος ή με μία συμμετοχή, η οποία, όμως, είναι αντίστοιχη με αυτή του ΕΟΠΥΥ.

Εν ολίγοις οι επίμαχες καλύψεις δεν αποτελούν συμπλήρωμα των προγραμμάτων ασφάλισης Ζωής και Υγείας, αλλά προσφέρονται από το εκάστοτε νοσοκομείο, στο πλαίσιο μιας γενικότερης συνεργασίας με την εκάστοτε ασφαλιστική. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα πλήθος προνομίων που μπορούν να απολαύσουν οι ασφαλισμένοι, εξοικονομώντας σημαντικά χρηματικά ποσά που απαιτούνται είτε για απλά είτε για πιο σοβαρά περιστατικά που θα παρουσιαστούν εκτάκτως. Παράλληλα, αποφεύγουν την ταλαιπωρία, τη μεγάλη χρονική αναμονή ή και την έλλειψη υλικών και ιατρών που μπορεί να συναντήσουν στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Πιο αναλυτικά, στον πίνακα που συνοδεύει το εκάστοτε συμβόλαιο εμφανίζονται οι επιλογές που έχει ο γονιός μεταξύ διαφόρων παιδιατρικών κλινικών ή νοσοκομείων, τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ένα επείγον περιστατικό. Στον πίνακα περιγράφονται αφενός, οι ώρες προσέλευσης, οι ειδικότητες των γιατρών που μπορούν να εξυπηρετήσουν, αλλά και το κόστος.

Ενδεικτικά, νοσοκομείο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας δέχεται δωρεάν επισκέψεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στις εξής ειδικότητες: παιδίατρος, παιδοχειρουργός, παιδοορθοπεδικός και παιδo-ΩΡΛ. Σε περίπτωση που χρειαστεί εξέταση, τότε αυτή πραγματοποιείται χωρίς κόστος για τα πρώτα 400 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που αυτό το ποσό ξεπεραστεί ισχύει ο κρατικός τιμοκατάλογος πλέον 30%.

Την ίδια στιγμή, τα προγραμματισμένα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία είναι δωρεάν για παιδοχειρουργό, παιδοορθοπεδικό και παιδο-ΩΡΛ, ενώ παρέχεται έκπτωση 50% για κάθε επιπλέον ειδικότητα. Τέλος, παρέχεται στον ασφαλισμένο η δυνατότητα για δωρεάν χρήση ασθενοφόρου, εφόσον προκύψει νοσηλεία.

Έτερη κλινική στη Θεσσαλονίκη έχει συνάψει συνεργασία με την εταιρία για δωρεάν επισκέψεις σε παιδίατρο, με τις εξετάσεις να διενεργούνται δωρεάν έως 300 ευρώ/περιστατικό και με 40% έκπτωση στο επιπλέον ποσό. Όσον αφορά στα προγραμματισμένα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία η τιμή είναι φιξ στα 30 ευρώ/επίσκεψη ανεξαρτήτως ειδικότητας.