Ο καύσωνας καλά κρατεί παρότι βρισκόμαστε στο τέλος Αυγούστου. Πολλοί από μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην θερμική καταπόνηση και δεν πρέπει να δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο ή να κάθονται πολλές ώρες στην παραλία.

Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας ασφαλισμένος με συμβόλαιο υγείας έπειτα από την παραμονή του για αρκετές ώρες στον ήλιο αισθανθεί ταχυκαρδία, γρήγορη αναπνοή, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, πονοκέφαλο, ναυτία-έμετο, ζάλη και απώλεια αισθήσεων, διάφορα συμπτώματα δηλαδή που παραπέμπουν στη θερμοπληξία;

Το συμβόλαιο υγείας θεωρεί την περίπτωση επείγον περιστατικό και καλύπτει οποιαδήποτε φροντίδα χρειαστεί.

Ωστόσο πριν διακομιστεί στα επείγοντα ο ασθενής πρέπει να βάλει κρύες κομπρέσες, ανεμιστήρα, να πιει νερό και να σηκώσει ελαφρά τα πόδια του προς τα πάνω.

Η επίσκεψη σε γιατρό Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο στα εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών θεραπευτηρίων που συμβάλλονται με την εκάστοτε εταιρεία παρέχεται δωρεάν μέσα από όλα τα συμβόλαια υγείας όλων των εταιρειών ως έκτακτο περιστατικό.

Η κάλυψη για τα έκτακτα περιστατικά μπορεί να περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο υγείας ή να παρέχεται ως προνομιακή κάλυψη σε συνεργασία με ορισμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια (σε αυτή την περίπτωση δίδεται αναλυτικός κατάλογος μαζί με το συμβόλαιο).

Για έκτακτο περιστατικό καλύπτονται οι δαπάνες που έγιναν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου ή κλινικής για την καταστολή των συμπτωμάτων. Απαιτείται η διενέργεια ιατρικής επίσκεψης ή διαγνωστικής εξέτασης ή φαρμακευτικής αγωγής ή ιατρικής πράξης.

Σε περίπτωση αντιμετώπισης του περιστατικού σε ειδικό συνεργαζόμενο νοσηλευτικό ίδρυμα καλύπτονται οι δαπάνες κατά 100% έως ενός ορίου ανά περιστατικό ανεξαρτήτως του ύψους της απαλλαγής με την προϋπόθεση ότι έχει προηγουμένως ενημερωθεί το Call Center της εταιρίας. Εναλλακτικά αν απευθυνθείτε σε μη συμβεβλημένη κλινική η εταιρία θα καλύψει τα αναγνωρισμένα έξοδα που αφορούν σε ιατρικές αμοιβές, διαγνωστικές εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή ή/και ιατρικές πράξεις πάλι έως κάποιο όριο.

 

Διαβάστε επίσης:

Θερμοπληξία: Τα επικίνδυνα συμπτώματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Καρδιοπαθείς – Καλοκαίρι: Τα ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να σας οδηγήσουν στο γιατρό