Η δεύτερη ιατρική γνωμάτευση είναι αναγκαία όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με μια σοβαρή διάγνωση. Η επίσκεψη σε έναν δεύτερο γιατρό θα συμβάλει στη διερεύνηση της ορθότητας και της εγκυρότητας της πρώτης γνωμάτευσης, καθώς και της προτεινόμενης θεραπείας. Για να αποκλείσουμε οποιοδήποτε σφάλμα αλλά και να ρίξουμε περισσότερο φως στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουμε καλό είναι να αναζητήσουμε έναν δεύτερο γιατρό με εμπειρία για την παροχή μιας υψηλού επιστημονικού επιπέδου γνωμάτευσης.

Οι περισσότερες μεγάλες ασφαλιστικές δίνουν τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να πάρει μια δεύτερη γνωμάτευση χωρίς δική του επιβάρυνση από εξειδικευμένο γιατρό τους εξωτερικού, μέσω του συνεργαζόμενου ιατρικού δικτύου της εταιρίας.

Αν η γνωμάτευση ζητηθεί από γιατρό του εξωτερικού, η συνεργαζόμενη εταιρία αναλαμβάνει να μεταφράσει στα αγγλικά τον ιατρικό φάκελο του ασφαλισμένου, να επιλέξει τον κατάλληλο ιατρικό σύμβουλο ανάλογα με την ασθένεια, να παραλάβει τη δεύτερη γνωμάτευση, να τη μεταφράσει και να την παραδώσει στον ασφαλισμένο.

Ο ασφαλισμένος δικαιούται επίδομα δεύτερης γνωμάτευσης μία φορά για το ίδιο περιστατικό, την ίδια ασφαλιστική περίοδο.

Η ασφάλεια καλύπτει σοβαρά ιατρικά περιστατικά, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται:

1) Καρκίνος – κακοήθης όγκος

2) Εγκεφαλική αποπληξία – αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που συμβαίνει ξαφνικά, έχοντας ως αποτέλεσμα μια μόνιμη νευρολογική αναπηρία.

3) Νεφρική ανεπάρκεια

4) Πάθηση του κινητικού νευρώνα

5) Νόσος Alzheimer

6) Νόσος Parkinson

7) Μόνιμη καθολική αναπηρία

8) Ηπατίτιδα – ιογενής λοίμωξη

9) Μυοκαρδιοπάθεια

10) Φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου

11) Τελική ανεπάρκεια ενός εκ των βασικών οργάνων – ανεπάρκεια ενός εκ των ακόλουθων οργάνων : καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ, πάγκρεας, νεφρά, μυελός των οστών, που προκαλούν, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί εντατική θεραπεία, την πλήρη ανεπάρκειά τους και την κατάληξη του ασθενούς.

12) Αγγειοχειρουργική αγγειοπλαστική – επεμβάσεις που έχουν ως στόχο την επαναιμάτωση ή την διεύρυνση μιας ή περισσότερων στεφανιαίων αρτηριών, με διάφορους τρόπους όπως παραδείγματος χάρη : μπαλονάκι, χρήση λέιζερ, εφαρμογή stent, αορτο-στεφανιαίες παρακάμψεις.