Λίγους μήνες πριν κανείς δεν θα φανταζόταν ότι για μια επίσκεψη στον παιδίατρο θα πρέπει να φοράμε μάσκα τόσο εμείς όσο και το παιδί, αλλά και ότι θα είμαστε μόνοι στην αίθουσα αναμονής περιμένοντας τον επίσης μασκοφορεμένο γιατρό, να δει το παιδί και ευτυχώς, να αφήνει να φαίνεται το χαμόγελο στα μάτια του, μια και οι μάσκες έχουν μπει πλέον στη ζωή μας για τα καλά.

Μαζί με αυτές έχουν εισβάλλει στην καθημερινότητά μας η αβεβαιότητα και η ανησυχία, ενώ ο καταιγιστικός ρυθμός με τον οποίο αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής λόγω Covid-19, επιτείνει το αίσθημα της ανασφάλειας και μεγαλώνει την ανάγκη για εξασφάλιση σωστής φροντίδας υγείας, ενώ παράλληλα, παγιώνει την συνειδητοποίηση της μεγάλης σημασίας που έχει η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική όταν πρόκειται για το παιδί και την θωράκιση της υγείας του. Κάθε γονέας θέλει τα παιδιά του να είναι δυνατά και προστατευμένα – από την στιγμή της γέννησής τους, που η ζωή τους όλη είναι στα χέρια μας, μέχρι την ενηλικίωσή τους, με σεβασμό κάθε φορά στις διαφορετικές ανάγκες της ηλικίας τους.

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας εξασφαλίζει πάντα στο παιδί και τους γονείς άμεση πρόσβαση, στο καλύτερο δίκτυο γιατρών και νοσοκομείων, με όλη την ποιότητα και φροντίδα που είναι απαραίτητη ειδικά σε τρυφερές ηλικίες, αλλά και αργότερα, όταν το παιδί μας φαίνεται λιγότερο αδύναμο, ωστόσο οι ανάγκες του παραμένουν μεγάλες.

Επιλέγοντας σωστά

Είναι σημαντικό λοιπόν, να διαλέξουμε ένα πρόγραμμα ασφάλισης που σχεδιάζεται σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες των παιδιών και όχι ένα ασφαλιστικό «πακέτο» που δεν καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Συχνά πυκνά όμως, η ανεπαρκής ενημέρωση ή οι ελλιπείς γνώσεις για τους «τεχνικούς» ασφαλιστικούς όρους οδηγούν σε λάθος επιλογές που συνακόλουθα, φέρνουν ταλαιπωρίες αλλά και υψηλό κόστος ασφάλισης. Όπως επί παραδείγματι, η επιθυμία ασφάλισης του δεύτερου παιδιού μετά το πρώτο, που εκ πρώτης μπορεί να φαίνεται τόσο οικονομικά ασύμφορη, ώστε οι γονείς να εγκαταλείπουν εντελώς την ιδέα.

Η αλήθεια είναι ότι ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει περισσότερο να καταλάβετε τις ασφαλιστικές έννοιες και τον τρόπο που αυτές μπορούν να σας προσφέρουν τις απαραίτητες παροχές για την υγεία σας αλλά και να επηρεάσουν το ασφάλιστρο που πληρώνετε. Ωστόσο, μία πρώτη εξοικείωση μπορεί να σας ωφελήσει πολλαπλά.

Γνωρίζετε λόγου χάρη, ότι χάρη στις μοναδικές παροχές και τα προνόμια της ασφάλειας υγείας “bewell” της Interamerican μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο πρόγραμμα αξιοποιώντας όλα τα προνόμια που ήδη έχετε, με κόστος για τα 2 παιδιά μόνο €288 το χρόνο! Το κόστος αυτό είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό της ασφάλισης ενός παιδιού!

Συγκεκριμένα ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα παιδί που θέλετε να το ασφαλίσετε για Νοσηλεία από Ασθένεια και Ατύχημα, με ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 1.000.000€, με συμμετοχή 20%, σε δίκλινη θέση, στο βασικό δίκτυο νοσοκομείων, πληρώνοντας σε εξαμηνιαία βάση με μετρητά. Το ασφάλιστρό σας κάθε χρόνο είναι στα 272€ περίπου.

Εάν θέλετε να ασφαλίσετε ένα δεύτερο παιδί, τα οικογενειακά σας έξοδα θα αυξηθούν και η ασφάλιση υγείας και των δύο παιδιών ενδεχομένως σας φανεί αποτρεπτική.

Με το “bewell” ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο πρόγραμμα με κόστος για τα δυο παιδιά μόνο €288 το χρόνο! Δηλαδή σχεδόν στην ίδια τιμή με την ασφάλιση ενός παιδιού.

Εξηγώντας τις δύσκολες έννοιες

Ίσως κάποιες από τις έννοιες που αναφέρθηκαν να σας μπερδεύουν όπως το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, τα προνόμια και η συμμετοχή. Ας τις δούμε…

Ασφάλιστρο: Το ποσό που καταβάλει ο ασφαλισμένος προκειμένου να έχει ιδιωτική ασφάλιση υγείας και πρόσβαση σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας

Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο: Το ανώτατο χρηματικό ποσό που καταβάλει η ασφαλιστική σας κάθε ασφαλιστική περίοδο για τα έξοδα νοσηλείας.

Αποζημίωση: Το χρηματικό ποσό που θα καταβάλλει για σας η ασφαλιστική σας στον πάροχο υγείας ή απολογιστικά σε εσάς.

Συμμετοχή ή απαλλασσόμενο: Το ποσό ή ποσοστό, με το οποίο συμμετέχει ο ασφαλισμένος στα έξοδα μίας νοσηλείας.

Δίκτυο υγείας: Το δίκτυο με τους παρόχους υγείας που έχει δημιουργήσει η κάθε ασφαλιστική για να παρέχει στους ασφαλισμένους της ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές πράξεις, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλεία.

Ειδικά οι νέοι γονείς, στην ασφάλιση υγείας, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο «ασφαλιζόμενο κεφάλαιο», δηλαδή το ποσό για το οποίο καλύπτεται το παιδί, σε περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία. Οι ειδικοί της Interamerican γνωρίζουν καλά ότι οι πιο πολλοί γονείς επιλέγουν ως ασφαλιζόμενο κεφάλαιο το 1 εκατoμμύριο ευρώ. Έτσι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε απρόοπτο γεγονός που όλοι απευχόμαστε, αλλά εν τούτοις μπορεί να συμβεί. Πέρα από το «ασφαλιζόμενο κεφάλαιο», στο “bewell”, το μοναδικό πρόγραμμα που εξατομικεύεται πλήρως, υπάρχει μία πληθώρα επιλογών που μπορεί να κάνει κάθε γονέας, με την υποστήριξη ενός ασφαλιστικού συμβούλου.

Με την κατάλληλη συμβουλευτική στην ασφάλιση παιδιού, όπως στο παράδειγμα που αναφέρθηκε παραπάνω, ο καθένας μπορεί να κατορθώσει τις υψηλότερες παροχές στο πιο προσιτό ασφάλιστρο και χωρίς να θυσιάσει την επιλογή του για «ασφαλιζόμενο κεφάλαιο» ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Προνόμια και εκπτώσεις

Ας δούμε τώρα τα προνόμια και τις εκπτώσεις του προγράμματος “bewell” για το παιδί που μπορείτε να αξιοποιήσετε.

1. Δυνατότητα ακόμα και μηδενισμού της συμμετοχής

Στην Ευρωκλινική Παίδων και στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, η Interamerican εκμηδενίζει το ποσό της συμμετοχής του γονέα σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα παιδιά κάτω των 15 ετών. Το προνόμιο ισχύει ανεξάρτητα από τη συμμετοχή που έχει επιλέξει ο γονέας στο πρόγραμμα υγείας που αγοράζει για το παιδί του. Έτσι, μπορείτε να επωφεληθείτε από μία επιλογή υψηλότερης συμμετοχής, η οποία σας προσφέρει χαμηλότερο ασφάλιστρο, αλλά στην πράξη, επιλέγοντας την Ευρωκλινική Παίδων ή το Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, θα έχετε ως και καθόλου συμμετοχή. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι χωρίς αυτά τα προνόμια της Interamerican ένα πρόγραμμα που θα είχε μηδενική συμμετοχή θα ήταν σημαντικά πιο ακριβό.

2. Συνδυαστικά, οι εκπτώσεις στην ασφάλεια υγείας “bewell”

Όπως έχετε ήδη διαβάσει παραπάνω, η επιλογή της υψηλότερης συμμετοχής γίνεται πιο ελκυστική για να μειώσετε το κόστος ασφάλισης ακόμη περισσότερο, χωρίς να χάσετε τίποτα σε παροχές για το παιδί.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο προνομίων με τρεις σημαντικές εκπτώσεις για τη συχνότητα, τον τρόπο πληρωμής και για την ασφάλιση δύο ή περισσοτέρων παιδιών δίνει στη διάθεσή σας ένα πρόγραμμα που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει.

Το παράδειγμα τιμολόγησης 2 προγραμμάτων για δύο παιδιά σε πίνακα.