«Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει» λέει ο λαός, ενώ άλλη μια παροιμία μας θυμίζει ότι τα απρόοπτα καραδοκούν: «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή, στο σπίτι και το γραφείο μας, αλλά εξίσου αληθινό είναι ότι η αταξία, τα απρόοπτα, οι δυσκολίες και οι αναποδιές τρυπώνουν από τις χαραμάδες της ζωής και διαχέονται σαν το φως που εισβάλλει σε σκοτεινό δωμάτιο.

Τις περισσότερες φορές ευτυχώς, τα απρόοπτα δεν είναι δυσάρεστα. Και τότε ο Θεός γελάει, αλλά γελάμε κι εμείς! Άλλες φορές όμως δυστυχώς, η εξέλιξη δεν είναι η αναμενόμενη. Ένα ατύχημα, μια στραβοτιμονιά, μια στιγμή απροσεξίας και ξαφνικά το πολυτιμότερο αγαθό -η υγεία μας- τίθεται σε κίνδυνο.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τα περισσότερα ατυχήματα εντός σπιτιού γίνονται στην κουζίνα και το μπάνιο, ενώ η πτώση από τις σκάλες και οι πτώσεις γενικότερα, αποτελούν τον νούμερο ένα κίνδυνο για τους ενοίκους ενός σπιτιού, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Όσο απίθανο κι αν μας φαίνεται, στο σπίτι σημειώνονται και τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα σε παιδιά. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι έως και τα 8 στα 10 ατυχήματα σε παιδιά κάτω των 5 ετών, καθώς και το 35% του συνολικού αριθμού των ατυχημάτων στην παιδική ηλικία συμβαίνουν εντός του σπιτιού, εκεί που εμείς αισθανόμαστε ασφαλείς και σίγουροι.

Επίσης τα περισσότερα ατυχήματα με το αυτοκίνητο γίνονται σε κοντινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας, σε αστικό περιβάλλον και όχι στην εθνική οδό με μεγάλη ταχύτητα! Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα σε ένα ποσοστό που προσεγγίζει ακόμη και το 90% συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 50 χλμ/ώρα αποκαλύπτουν οι ειδικοί. Ίσως επειδή πολλοί αμελούν να βάλουν τη ζώνη ασφαλείας «επειδή πάνε κοντά» ή παραβιάζουν στο stop επειδή «μένουν πιο κάτω».

Και κάπως έτσι μπορεί να βρεθούμε με ένα σπασμένο χέρι ή πόδι, ή ακόμη και ένα σοβαρότερο τραυματισμό χωρίς να ήμασταν ποτέ προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο – και πότε είναι άλλωστε, κάποιος έτοιμος για το κακό που θα τον βρει;

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι η υγεία μας, τόσο η δική μας όσο και αυτή της οικογένειάς μας μπορεί να βρεθεί κάθε στιγμή σε κίνδυνο. Όσο κι αν εμείς προσπαθούμε δεν είναι εύκολο να έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο, ούτε να βάλουμε φρένο στα απρόοπτα της καθημερινότητας.

Μπορούμε όμως να πάρουμε τα μέτρα μας και να φροντίσουμε ώστε σε περίπτωση ατυχήματος θα έχουμε άμεσα την καλύτερη δυνατή φροντίδα και άμεση κάλυψη κάθε ανάγκης που τυχόν προκύψει, ώστε σύντομα να είμαστε πάλι στα πόδια μας, γεροί, δυνατοί και έτοιμοι να ριχτούμε στο στίβο της ζωής με όρεξη και χαμόγελο.

Η προστασία της υγείας, η ασφάλεια και η ικανοποίηση των αναγκών τόσο των δικών μας όσο και εκείνων της οικογένειάς μας όμως, δεν είναι πάντα στο χέρι μας να καλυφθούν.

Είναι όμως στο… χέρι των ειδικών της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η δημιουργία, η χαρά και η απόλαυση της ζωής μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους είναι ό,τι πιο όμορφο. Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν διαρκώς, είναι ανεκτίμητο το να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα απρόοπτα, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα και να «προστατεύσετε» την υγεία τη δική σας, αλλά και της οικογενείας σας. Τα Προγράμματα Ασφάλισης της Εθνικής Ασφαλιστικής, Full [Health], Full Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα, Full Κάλυψη Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, εξασφαλίζουν εσάς και την οικογένειά σας από οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός συμβεί στη ζωή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 18189 (Ελλάδα) ή στο +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό), να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail επικοινωνίας της Εταιρείας ethniki@insurance.nbg.gr, ή να επισκεφτείτε το site της εταιρίας www.ethniki-asfalistiki.gr