Παραδοσιακά φάρμακα, εναλλακτικές θεραπείες, συμπληρώματα διατροφής. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ορισμένες αποκαλούμενες ως «θεραπείες» έχουν ήδη κάνει μεγάλο κακό. Δεκάδες άνθρωποι στο Ιράν πέθαναν και εκατοντάδες νοσηλεύτηκαν μετά από κατανάλωση τοξικής αλκοόλης που δήθεν θεράπευε τον κορωνοϊό. Επίσης μια απολυμαντική ουσία που προωθήθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε εκτεταμένα γαστρεντερικά προβλήματα (εμετούς, διάρροιες), χαμηλή αρτηριακή πίεση, ακόμη και οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Αλλά καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί εμβόλιο ή θεραπεία που να προτείνεται από το σύνολο του ιατρικού κόσμου, ακόμη και τα διάφορα φάρμακα που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή στις κλινικές για την αντιμετώπιση του ιού, δεν είναι για όλους. Έτσι, κανείς δεν πρέπει να παίρνει φάρμακα όπως υδροξυχλωροκίνη ή χλωροκίνη χωρίς ιατρική επίβλεψη. Τον Απρίλιο, το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, η Εταιρία Αρρυθμιών και η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία εξέδωσαν προειδοποίηση για πιθανές απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές από το εν λόγω φάρμακο σε άτομα που πάσχουν από καρδιακά νοσήματα.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ προειδοποιεί συνεχώς ότι τα σκευάσματα αυτά είναι στην καλύτερη περίπτωση ανώφελα. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι είναι να ενισχύσουν τον οργανισμό τους με προστατευτικές συνήθειες. Αυτό σημαίνει εξαιρετική προσωπική υγιεινή, η οποία θα περιλαμβάνει πολύ καλό πλύσιμο χεριών, άσκηση, καλόν και αρκετό ύπνο, υγιεινή διατροφή, ηρεμία και φυσικά όσο γίνεται περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση. Επίσης, δεν είναι κακή ιδέα να σταματήσετε να πηγαίνετε στη λαϊκή αγορά, όσο συμβαίνει αυτό. Τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα κατεψυγμένα φρούτα χωρίς πρόσθετες σάλτσες ή σάκχαρα είναι εξίσου υγιή. Το ίδιο ισχύει για τα ψάρια σε κονσέρβα, που είναι επίσης πλούσια σε Ω3 λιπαρά και αντιοξειδωτικά.