*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Στη γενιά των millennials ρίχνει το μπαλάκι της ταχύτατης εξάπλωσης του ιού στην Ευρώπη η Αμερικανίδα ανώτατη αξιωματούχος  Ντέμπορα Μπιρξ.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, η συντονίστρια της αμερικανικής διοίκησης για τον κορωνοϊό τόνισε ότι, η γενιά των millenials (όσοι γεννήθηκαν από το 1980 έως το 1995) είναι αυτή που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην εξάπλωση του ιού.

Αναφερόμενη στην ραδγαία εξάπλωση του Covid- 19 κυρίως σε δύο χώρες της γηραιάς ηπείρου – τη Γαλλία και την Ιταλία – η Ντέμπορα Μπιρξ υπογράμμισε ότι, η γενιά αυτή δεν ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών να αποφεύγουν τις συναθροίσεις, όπως και τις άσκοπες μετακινήσεις.

Έσπευσε επίσης να επισημάνει ότι ο κίνδυνος για τις ηλικιακές αυτές ομάδες πιθανόν να έχει υποβαθμιστεί από τους ειδικούς σε ότι αφορά τον βαθμό επικινδυνότητας της νόσου σε σχέση με τους ηλικιωμένους. Τόνισε ακόμη ότι οι πρώτες έρευνες έγιναν σε κρούσματα στην Κίνα που ήταν ηλικιωμένοι και όχι σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος προειδοποιεί ότι «τα κρούσματα των millenials σε Ιταλία και τη Γαλλία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναμέναμε γιατί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των ειδικών να αποφεύγουν τις συναθροίσεις».

«Υπάρχουν στοιχεία από Γαλλία και Ιταλία σχετικά με νέους σε ηλικία ανθρώπους που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, και μάλιστα υπάρχουν και ορισμένοι που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας», τόνισε.

Για την πατρίδα της, τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι, «Κάθε δήμαρχος και κάθε κυβερνήτης στις ΗΠΑ πρέπει να εφαρμόσει τις συστάσεις του Λευκού Οίκου και του Αμερικανού προέδρου».

Στις ΗΠΑ, ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 100 Αμερικανών ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε 5.800. Και οι αριθμοί αυτοί αναμένονται να αυξηθούν, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός, Αμπντούλ – Τζαμπάρ: Το ΝΒΑ έβαλε τη δημόσια υγεία πρώτη, ο Τραμπ όχι

Κορωνοϊός: Ο Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κορωνοϊός: Γιατί ο ιός «απειλεί» τον Ντόναλντ Τραμπ