Ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης  διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ανακηρύχθηκε καλύτερος Γενικός Ιατρός για το 2019 από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe. Ο Δρ.  Μαριόλης θα βραβευτεί στο συνέδριο WONCA Europe που θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας (26-29 Ιουνίου).

«Ο Ήρωας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα», «Πρότυπο Γενικού Γιατρού», «Σαμαρείτης Ιατρός στα εδάφη της αρχαίας Σπάρτης»… Πρόκειται για χαρακτηρισμούς και αποσπάσματα από δηλώσεις δημοσιογράφων, ασθενών και πολιτών που περιγράφουν τον Δρ. Μαριόλη, όπως αναφέρει η Wonca για τον «Γιατρό 5 Αστέρων».  Είναι δε ο μόνος Γενικός Ιατρός που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (2016) για τις υπηρεσίες του στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σύμφωνα με τον οργανισμό Wonca.

Ο Δρ. Μαριόλης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996, ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με βαθμό Άριστα στο ΕΚΠΑ και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Γενική Ιατρική το 2000.  Σε ηλικία 30 ετών δημιούργησε το πρώτο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στην Ελλάδα, το κέντρο υγείας Βύρωνα το οποίο εξυπηρετούσε περισσότερες από 150.000 επισκέψεις ετησίως, με μια διεπιστημονική ομάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο Δρ Μαριόλης διοργάνωσε διάφορες εκστρατείες και δημιούργησε, σε συνεργασία με τον δήμο Βύρωνα και άλλους φορείς, ειδικό ξενώνα κοινωνικής μέριμνας με 150 δωμάτια, όπου οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άποροι έμεναν για να λαμβάνουν φροντίδα.

Το 2010 ο Δρ. Μαριόλης έφυγε από την πρωτεύουσα για να αφιερωθεί σε έναν άλλο αγώνα, για την ανάπτυξη του κέντρου υγείας Αρεόπολης. Στην απομακρυσμένη περιοχή της Μάνης, ανέπτυξε το κέντρο, στο οποίο γίνονται δεκτοί περίπου 2.500 ασθενείς μηνιαίως. Ο Δρ. Μαριόλης δημιούργησε μια διεπιστημονική ομάδα, με ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικούς υπαλλήλους.  Σύμφωνα με τον oργανισμό Wonca το ΚΥ Αρεόπολης είναι το μόνο κέντρο υγείας της χώρας συνδεδεμένο με την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, σε κλινικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, με γνώμονα την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.