homescreen

ΕΟΔΥ: Οι πλωτές ομάδες εν δράσει – Αυτοψία του Associated Press στη Σίκινο – Δείτε βίντεο

ΕΟΔΥ: Οι πλωτές ομάδες εν δράσει – Αυτοψία του Associated Press στη Σίκινο – Δείτε βίντεο


ygeiamou.gr team

Πλωτές ομάδες... επί τω έργω, έπειτα από επικοινωνία με τους Δήμους μικρών νησιών, πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες για τον κορωνοϊό σε ευπαθείς ομάδες

Σε ελληνικά νησιά του Αιγίου βρέθηκαν οι πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσουν τεστ για τον κορωνοϊό.

Βίντεο δείχνει τις πλωτές ομάδες… επί τω έργω, οι οποίες έπειτα από επικοινωνία με τους Δήμους μικρών νησιών, πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες.

Φουσκωτά μεταφέρουν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που έχει αποφασιστεί, για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2.

Εκτενές ρεπορτάζ του  Associated Press αναφέρεται στο έργο των πλωτών ομάδων στα νησιά του Αιγαίου.

Χρησιμοποιώντας λέμβους, GPS και φορητό ψυγείο, γιατροί της εθνικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει μια δοκιμαστική μονάδα κορωνοϊού στα νησιά του Αιγαίου, αναφέρει το AP.

Το Λιμενικό επανέλαβε τη Δευτέρα ότι η Ελλάδα σκοπεύει να αρχίσει να υποδέχεται ξανά διεθνείς τουρίστες στις 15 Ιουνίου. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο συγκριτικά χαμηλός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και θανάτων στην Ελλάδα – μόλις κάτω από 2.900 κρούσματα και 173 θανάτους – θα προσελκύσει ξένους τουρίστες και θα μειώσει το μέγεθος της αναμενόμενης ύφεσης, προσθέτει το δημοσίευμα.

eodi12

Ενώ πολλοί κάτοικοι του νησιού εξαρτώνται από τον τουρισμό για τα προς το ζην τους, έχουν εξασφαλίσει την καλή υγειονομική τους κατάσταση και ανησυχούν για το άνοιγμα στους ξένους.

«Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά. … Τώρα με τους ανθρώπους που θα έρθουν, τι θα συμβεί;» αναρωτιέται η Κατερίνα Βικέλη, κάτοικος της Μήλου.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, ολόκληρη η νησιωτική αλυσίδα των Κυκλάδων, η οποία περιλαμβάνει τη Μήλο καθώς και τους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της Πάρου, της Νάξου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης, μετράει μόνο τέσσερα από τα συνολικά αναφερόμενα κρούσματα της χώρας.

eodi13

Μόνο τρεις από τους θανάτους από κορωνοϊό της Ελλάδας συνέβησαν στα πάνω από 200 κατοικημένα νησιά της χώρας. Για να αποφευχθεί η αύξηση των λοιμώξεων, τα πλοία λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα. Τα νοσοκομεία στα ελληνικά νησιά λαμβάνουν πόρους για τη δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας.

Πολλά μικρότερα νησιά με μόνο βασικές ιατρικές εγκαταστάσεις βοηθούνται από ομάδες τοπικής βοήθειας όπως η Σύμπλευση, η οποία παρέχει εθελοντές και φουσκωτά εξωλέμβια για να βοηθήσει τους γιατρούς της κρατικής υπηρεσίας υγείας να κάνουν τεστ του ιού σε απομακρυσμένα νησιά όπως η Σίκινος. Το νησί βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σαντορίνης και έχει πληθυσμό 260.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε τους κατοίκους να αισθάνονται ασφαλέστεροι (με) ταχύτερη παρέμβαση όταν απαιτείται για τους κατοίκους ή τους τουρίστες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας που συμμετέχει στην πρωτοβουλία δοκιμών στο νησί.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Telegraph αποθεώνει ξανά την Ελλάδα: Το success story στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Υδροξυχλωροκίνη: Στο μικροσκόπιο των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων – Σύντομα οι αποφάσεις

Κορωνοϊός: Η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι πραγματικά «Η Μεγάλη», λέει κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγοςΑπόρρητο Απόρρητο