Ρεσιτάλ εσωστρέφειας παρέδωσε στις χθεσινές του δηλώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας» την αλυσίδα παραγωγής, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βασίζονται σε «ξένα έθνη».

«Αυτή η πανδημία επιβεβαίωσε τη σημασία της διατήρησης ζωτικών αλυσίδων εφοδιασμού στη χώρα. Δεν μπορούμε να αναθέσουμε την ανεξαρτησία μας. Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε ξένα έθνη», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, δράττοντας την ευκαιρία να κάνει προεκλογική εκστρατεία, στη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις της πανδημίας.

Νωρίτερα, έκανε γνωστό το ραντεβού που θα έχει την Τρίτη στον Λευκό Οίκο με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, με τον οποίο έχει έρθει σε κόντρα μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ.

«Νομίζω ότι ο κυβερνήτης έρχεται να με δει αύριο, έρχεται να με δει αύριο το απόγευμα», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της ειδικής ομάδας για την πανδημία του κορωνοϊού του Λευκού Οίκου.

«Ο Άντριου θα έρθει με μερικούς από τους ανθρώπους του και ανυπομονούμε για αυτό», συνέχισε.

Το γραφείο του κυβερνήτη επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Άντριου Κουόμο στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αξιοποιήσει την ιστορική πτώση των τιμών του πετρελαίου για να αγοράσει 75 εκατομμύρια βαρέλια αργού και να τα προσθέσει στο στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ.

«Θα ανεφοδιάσουμε πλήρως το στρατηγικό μας απόθεμα πετρελαίου», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, εξηγώντας πως η κυβέρνησή του θα αγοράσει «ως και 75 εκατομμύρια βαρέλια» για να το καλύψει πλήρως. Ο Ρεπουμπλικάνος έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Η τιμή του αργού κατέρρευσε χθες στις διεθνείς αγορές. Οι τιμές ορισμένων ειδών αμερικανικού αργού υποχώρησαν μάλιστα κάτω από το μηδέν — με άλλα λόγια, οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών πληρώνουν τους πελάτες τους για να αγοράσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Πώς άλλαξαν οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων