Γράφει: Μανώλης Καλατζής

Σήμερα πέντε άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό σε σύνολο 1.669 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Υγείας.

Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1.171 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με 2 θετικά αποτελέσματα.

Από σύνολο 72 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Από σύνολο 122 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Από σύνολο 2 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη Κύπρο, ανήλθε στα 772 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, (νοσοκομείο αναφοράς) νοσηλεύονται 16 άτομα, τέσσερα εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Δόθηκαν επίσης δύο εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά οκτώ ασθενείς.

Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα πέντε ασθενείς. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου – Οι Έλληνες τα τήρησαν συντριπτικά

Τσιόδρας: 116 νεκροί – Δέκα νέα κρούσματα – 2.245 συνολικά – 61 διασωληνωμένοι