Στην απομόνωση τέθηκε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Τενερίφη, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος.

Πρόκειται για έναν Ιταλό γιατρό που απολάμβανε εκεί τις διακοπές του και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό Covid-19.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χίλιοι ένοικοι έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο H10 Costa Adeje Palace, γνωστό κυρίως σε Βρετανούς τουρίστες.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στα Κανάρια Νησιά προσπαθούν να διαπιστώσουν τη σοβαρότητα της εξάπλωσης του ιού στο κτήριο.

Ο Ιταλός γιατρός έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στην απομόνωση, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες από την διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου, η οποία εδρεύει στη Βαρκελώνη.

«Από το παράθυρο μπορούμε να διακρίνουμε ότι υπάρχουν φρουροί ασφαλείας έξω από το ξενοδοχείο και περίπου 50 υπάλληλοι», είπε ο Κρίστοφερ Μπετς τηλεφωνικώς από το δωμάτιό του στο ξενοδοχείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από όλους τους ενοίκους να παραμείνουν στα δωμάτιά τους.

Ο Μπετς, Βρετανός υπήκοος, πρόσθεσε επίσης ότι στους ενοίκους επιτράπηκε να πάρουν πρωινό στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου αλλά τόνισε ότι «δεν μας δόθηκαν έκτοτε πληροφορίες».Εκείνος ακόμη δεν έχει υποβληθεί σε εξετάσεις για τον ιό.

Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι εκατοντάδες τουρίστες και προσωπικό του ξενοδοχείου υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί.

«Ελέγχουμε όσους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, περιλαμβανομένων όσων βρίσκονται στο ξενοδοχείο», δήλωσε μια εκπρόσωπος της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας στα Κανάρια Νησιά.Ο Ιταλός είναι το τέταρτο κρούσμα που καταγράφεται στην Ισπανία: ένας Γερμανός τουρίστας στην Λα Γκομέρα, ένας άλλος στα Κανάρια Νησιά και ένας Βρετανός στην Μαγιόρκα έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται αυτή την εβδομάδα στα Κανάρια Νησιά λόγω των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι.