Με ντοκουμέντα για τα κατεστραμμένα καλοριφέρ και τα χαλασμένα κλιματιστικά στους χώρους του μεγάλου νοσοκομείου-μαιευτηρίου της Αττικής, «Έλενα Βενιζέλου», επανέρχεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), λίγες ημέρες μετά την καταγγελία της για τις συνθήκες που επικρατούν σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία της χώρας, σε ό,τι αφορά τη θέρμανση.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της ΠΟΕΔΗΝ, που δημοσιοποιεί το protothema.gr, κλιματιστικά και καλοριφέρ βρίσκονται μεν στη θέση τους αλλά εκτός λειτουργίας!

«Η θέρμανση των χώρων του Νοσοκομείου γίνεται από τα -γνωστά- κατεστραμμένα καλοριφέρ τα οποία υπολειτουργούν. Τα κτίρια είναι χωρίς καμία συντήρηση. Στην αίθουσα τοκετού το κρύο είναι έντονο. Από τα 8 κλιματιστικά στα δωμάτια των επιτόκων γυναικών λειτουργούν τα τρία και μάλιστα τα δύο υπολειτουργούν. Οι διάδρομοι των Νοσοκομείων δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Κρυώνουν πολύ οι γυναίκες και τα βρέφη», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι απαντά η διοίκηση του μαιευτηρίου 

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την κατάσταση η αναπληρώτρια διοικήτρια του μαιευτηρίου, Αθανασία Μ. Κάμπρα, χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα «ανυπόστατα και αναληθή».

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι μετά από «ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων, δεν διαπιστώθηκε κανένα σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης, στους χώρους του Νοσοκομείου».

Αναφορικά με το θέμα στη Μονάδα Νεογνών, όπου παρατηρήθηκε διάτρηση θερμαντικού στοιχείου υποστηρίζει ότι «αντιμετωπίστηκε άμεσα εντός ολίγων ωρών.

Τέλος, η κ. Κάμπρα αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι, «καμία καταγγελία, ούτε έγγραφη, ούτε προφορική, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, τόσο από τους ίδιους τους νοσηλευόμενους όσο και από συγγενείς αυτών που να αφορά συνθήκες θέρμανσης. Επίσης σε κανένα από τα τμήματα νοσηλείας ασθενών, λεχωίδων και νεογνών, δεν έχει καταγραφεί έως σήμερα, παράπονο για ελλιπή θέρμανση».

Και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σχετικά έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών του νοσοκομείου που πιστοποιούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη θέρμανση των χώρων.