Την ώρα που οι πιστοί του ιερού ναού Παναγίας των Χαλκέων στην Θεσσαλονίκη προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που προκάλεσε η είδηση του θανάτου του αρχιμανδρίτη Θεολόγου Ουζούνη από επιπλοκές του κορωνοϊού, καλύτερα πηγαίνουν στην υγεία τους οι γονείς του, αλλά και ο αδελφός του – επίσης αρχιμανδρίτης – Πολύκαρπος, οι οποίοι νοσηλεύονται «χτυπημένοι» από τον ιό.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr μοναχός από την ιερά μονή Αγίας Θεοδώρας, όπου ιερουργεί ο αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Ουζούνης που νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424, δεν είναι διασωληνωμένος και νοσηλεύεται σε απλή μονάδα covid: «Μίλησα χθες το απόγευμα μαζί του και μου είπε πως πηγαίνει καλύτερα. Δεν είναι στην εντατική, όπως ειπώθηκε, αυτό είναι ψέμα. Τον άκουσα καλά, ίσως κάποιες στιγμές να χρειάζεται να φορά οξυγόνο αλλά μέχρι εκεί».

Η οικογένεια, όπως όλα δείχνουν, δεν ήταν εμβολιασμένη και προσβλήθηκε όλη μαζί από τον κορωνοϊό με τον 46χρονο Θεολόγο να παρουσιάζει τις περισσότερες επιπλοκές με αποτέλεσμα να καταλήξει.

«Και ο αρχιμανδρίτης μας αλλά και οι γονείς του που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου επίσης με κορωνοϊό γνωρίζουν πως ο πατέρας Θεολόγος έχει φύγει από την ζωή, διότι πέθανε στο σπίτι τους. Όλα συνέβησαν εκεί, μετά για τα διαδικαστικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έτσι, μετά τον θάνατό του βρέθηκαν κι εκείνοι θετικοί στον κορωνοϊό και νοσηλεύτηκαν. Εύχομαι για εκείνους να εξελιχθούν καλύτερα τα πράγματα και να πάρουν γρήγορα εξιτήριο».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Τουρκία: Υποβλήθηκε αίτημα έγκρισης για τη χρήση του εγχώριου εμβολίου Turkovac

Να ισχύουν για 9 μήνες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για ταξίδια θα προτείνει η ΕΕ

Πώς διαμορφώνεται ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα- Δείτε ανά περιοχή