Ταυτόχρονα η πρόθεση του υπουργού Υγείας να επανεξετάσει νομοθετικά το ζήτημα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο, βρίσκει σύμφωνο τον ΠΙΣ δεδομένου ότι «έτσι θα μπορέσει να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος για το σύνολο της εκπαίδευσης των νέων γιατρών» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΠΙΣ καθώς και Ιατρικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, Ενώσεις Γιατρών, από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη βαθμολόγηση των τίτλων ειδικότητας, αφού η ρύθμιση αυτή- εκτός του ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία- καθιστά δέσμιους τους νέους γιατρούς για την υπόλοιπη επαγγελματική τους ζωή ανεξάρτητα από την εξέλιξή τους.

«Καλούμε τον υπουργό Υγείας σε εκτεταμένο διάλογο για το σύνολο των αλλαγών στην ιατρική εκπαίδευση, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες αστοχίες στο μέλλον» καταλήγει ο ΠΙΣ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την ικανοποίησή του, για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας,να ανταποκριθεί στο αίτημα του ιατρικού κόσμου να αποσύρει τη βαθμολόγηση στις εξετάσεις, για ιατρική ειδικότητα και να επανεξετάσει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Ο ΙΣΑ ζητά την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης και την καθιέρωση ενός αξιοκρατικού και δίκαιου συστήματος αξιολόγησης σύμφωνα με τα πρότυπα των υπολοίπων χωρών που έχουν προηγμένα συστήματα υγείας.

«Αίτημά μας είναι να ξεκινήσει διάλογος για την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης μέσω ενός συστήματος που θα παρέχει εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές που θα κρατήσουν στη χώρα μας το ιατρικό δυναμικό» τονίζει ο ΙΣΑ.

Τέλος, την ικανοποίηση της εκφράζει και η παράταξη ΔΗΠΑΚ (πρόσκειται στο ΚΚΕ), η οποία όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «Οι έντονες και δίκαιες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών είχαν και άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα. Η προσωρινή υπαναχώρηση των υπουργών στο βαθμό τίτλου ειδικότητας και η δέσμευση ότι θα επανεξετάσει το θέμα νομοθετικά, είναι μία μικρή νίκη».