Δεν χρειάζεται να είστε πολιτικό στέλεχος για να παρακάμψετε τις λίστες αναμονής και να υπερβείτε τα όρια της ηθικής για να εμβολιαστείτε πριν από ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα. Μπορείτε να το κάνετε αν είστε πλούσιοι ή, τουλάχιστον, έχετε «καβατζωμένα», τουλάχιστον 45.000 ευρώ. Αυτή είναι η τιμή την οποία οι Βρετανοί εκατομμυριούχοι πληρώνουν για μια επιστροφή στο νέο φυσιολογικό.

Τόσο κοστίζει το τουριστικό πακέτο που περιλαμβάνει πτήσεις προς Ντουμπάι, μοριακό έλεγχο πριν τη μεταφορά, και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer ή του Κινεζικού Sinopharm . Στις 21 ημέρες μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης παρέχονται απολαυστικές διακοπές τριών εβδομάδων χαλάρωσης σε πεντάστερο παραλιακό ξενοδοχείο.

Για την ώρα δεν μπορούν όλοι να επιλέξουν αυτές τις υπηρεσίες μια και προνομιακά προσφέρονται από το Βρετανικό ιδιωτικό κλαμπ Knightsbridge Circle . Πρόκειται για μια λέσχη με έδρα στο Λονδίνο, που λειτουργεί και ως πολυτελές ταξιδιωτικό γραφείο, στην οποία γίνεται κάποιος μέλος κατόπιν πρόσκλησης και συνδρομής 30.000 ευρώ ετησίως. Ανάμεσα στις μοναδικές, εξατομικευμένες και αποκλειστικά πολυτελείς υπηρεσίες που προφέρει διατίθενται μέσω υψηλού αντιτίμου από ένα μεσημεριανό γεύμα με τον Πάπα μέχρι μια πτήση με ιδιωτικό τζετ προς τις Μπαχάμες εν μέσω πανδημίας. Ήδη 20 μέλη του κλαμπ έχουν εμβολιαστεί στο Ντουμπάι

Dubai_w_camels

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, άλλωστε είναι από τις λίγες χώρες στο πλανήτη όπου τα Anti-Covid εμβόλια μπορούν να αγοραστούν από ιδιωτικά νοσοκομεία. Και , επειδή τα Εμιράτα είναι πολύ προχωρημένοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό (το 18% του πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων κατοίκων τους είχε ήδη εμβολιαστεί μέχρι μέσα Ιανουαρίου), υπάρχει ευχέρεια διάθεσης δόσεων και σε αλλοδαπούς. Στην πραγματικότητα, τα εμβολιαστικά πακέτα διακοπών του Knightsbridge Circle πωλούνται μόνο σε άτομα άνω των 65 ετών με το επιχείρημα ότι ελαφρύνουν το πρόγραμμα του Βρετανικού εμβολιασμού.

60045c3ab97c1

 

Προς το παρόν το Ντουμπάι είναι το μοναδικό μέρος για να εμβολιαστούν ιδιωτικά, αλλά νέες διαθέσιμες χώρες θα ανοίξουν σύντομα. Για παράδειγμα, όπως ανέφεραν οι Financial Times, η Ινδία αναμένεται να είναι έτοιμη τον Απρίλιο για παρόμοιους εμβολιασμούς σε ιδιωτικές κλινικές με τιμή μόλις 6 ευρώ το φιαλίδιο. Το ταξίδι και η διαμονή εκεί θα έχει φυσικά έξτρα κόστος.

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η καθημερινή οικονομική εφημερίδα, αυτή η ιδιωτική «διευκόλυνση» θα χρησιμοποιηθεί από οικογένειες με βαριά πορτοφόλια και ταξιδιώτες με χρήματα και επαφές που μπορούν να παρακάμψουν τους φτωχούς δικαιούχους επείγουσας ανάγκης ώστε να βρεθούν στην κορυφή των λιστών αναμονής της Ινδίας. Και, προφανώς, υπογραμμίζει πως αν δεν υπάρξουν δημόσιες απαγορεύσεις και κρατικές κυρώσεις αυτό το εμπόριο του τουριστικού εμβολιασμού θα επεκταθεί επ΄ ωφελεία των απανταχού εύπορων, εντείνοντας τις ανισότητες που δημιουργεί η πανδημία.

Eιδήσεις σήμερα

Άλμα με 842 νέα κρούσματα – Τα 427 στην Αττική

Λινού: Η αύξηση των κρουσμάτων υπήρχε, αλλά δεν κάναμε αρκετά τεστ