Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας έκρουσε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η κυρία Λινού σχολίασε πως παρά τον μικρό αριθμό των θετικών τεστ που καταγράφηκαν χθες, ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4%, κάτι που δημιουργεί, όπως είπε, προβλήματα στις περιοχές που είναι επιβαρυμένες.

Στην συνέχεια η καθηγήτρια σχολιάζοντας την κατάσταση στα καταστήματα και τις εικόνες συνωστισμού που εμφανίστηκαν, πρότεινε την επέκταση του ωραρίου αλλά και της διάρκειας της περιόδου των εκπτώσεων προκειμένου, όπως σημείωσε να «αποσυμφορηθεί λίγο η αγορά από τον κόσμο», ενώ εκτίμησε παράλληλα πως «τα προβλήματα δεν θα λυθούν με αστυνόμευση».

Την ίδια ώρα σχολιάζοντας σχετικά με την μετάλλαξη του κορωνοϊού η οποία έχει εμφανιστεί και στην χώρα μας η Αθηνά Λινού τόνισε πως «κάθε αύξηση των επαφών, θα φέρνει αύξηση κρουσμάτων».

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι κάθε αύξηση να φέρνει και ένα αντίδωρο, όπως πολλά τεστ, περισσότερη τηλεργασία, να αυξήσουμε παντού τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων, ώστε να αφήνομε περισσότερη ελευθερία στον κόσμο», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις σήμερα

«Πιέζεται» η Γερμανία με 903 νεκρούς από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες