Όλοι όσοι φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό πρέπει από σήμερα να μπαίνουν σε απομόνωση, καθώς τίθεται σε ισχύ η νέα κυβερνητική εντολή περιορισμού στους ταξιδιδιωτικούς διαδρόμους.

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί, που έχουν σαν στόχο να προστατεύσουν από την εξάπλωση των παραλλαγών του κορωνοϊού, ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες από τον Μπόρις Τζόνσον.

Οι ταξιδιώτες πρέπει, επίσης, να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid που πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του ταξιδιού τους, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να τεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 500 λιρών.

Κατά την άφιξη, πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες, αλλά μπορούν να κάνουν νέο τεστ μετά από πέντε ημέρες για να τερματίσουν νωρίτερα την καραντίνα.

Οι νέοι κανόνες θα υποστηρίζονται από περισσότερους επιτόπιους ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι παραμένουν απομονωμένοι, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπεται η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο σπίτι.

Η περίοδος της απομόνωσης ισχύει επίσης για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, αλλά τα ταξίδια από την Ιρλανδία εξαιρούνται.

Οι νέοι κανόνες έρχονται εν μέσω ανησυχιών για δύο ακόμη παραλλαγές COVID-19 που εντοπίστηκαν στη Βραζιλία και έχουν ήδη ωθήσει την κυβέρνηση να απαγορεύσει όλα τα ταξίδια από τη Νότια Αμερική και την Πορτογαλία.

Το νέο καθεστώς θα ισχύει τουλάχιστον έως τις 15 Φεβρουαρίου και η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιβάλλει απαγορεύσεις πτήσεων από χώρες όπου εντοπίζονται νέες παραλλαγές του ιού.