Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με αντικείμενο την επιδημιολογική εικόνα της Μεγαλονήσου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα για την κατάσταση στη Λεμεσό.

Μόνο χθες από τα κρούσματα, τα 8 καταγράφηκαν στη Λεμεσό, παρά το ότι το δείγμα όσων υποβλήθηκαν σε τεστ ήταν μικρό (283 άτομα). Μετά τη σύσκεψη δεν έγιναν δηλώσεις και στις 12:30 ο υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα ανακοινώσει μέτρα σε διάσκεψη τύπου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τοπικά lockdowns όπου διαπιστώνονται εστίες μόλυνσης. Σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί θα εξεταστούν και άλλα μέτρα όπως η αλλαγή προϋποθέσεων για την είσοδο ξένων στη Κύπρο, με βάση την επιδημιολογική εικόνα από την οποία προέρχονται.

Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες στην αστυνομία να εντείνει τους ελέγχους της σε χώρους που παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση πολιτών και ιδιαίτερα σε νυχτερινά κέντρα.