Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι στηρίζει και καλύπτει την κινητοποίηση των καθαριστριών, πρώην εργολαβικού προσωπικού των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους και απολύονται, την οποία οργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου και του Αγίου Σάββα την Δευτέρα 18/2/2019 με Συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιδιώκει την ομηρία του εν λόγω προσωπικού για ψηφοθηρικούς λόγους. Σε έκκληση της ΠΟΕΔΗΝ στον Υπουργό Υγείας για την παράταση των συμβάσεων έως τέλους του χρόνου και την έκδοση ενιαίας προκήρυξης για όλα τα Νοσοκομεία, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «το σχέδιο είναι να γίνονται σπαστές προκηρύξεις ανά Νοσοκομείο, να κάνουν αιτήσεις χιλιάδες υποψήφιοι σε προεκλογική περίοδο, για να καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες πρόσληψης στο δημόσιο».
Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι: «Διεκδικούμε την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πρώην εργολαβικό προσωπικό».