Η Ebony Stevenson, φοιτήτρια από το Oldham, εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω επανειλημμένων επιληπτικών κρίσεων και τέθηκε σε τεχνητό κώμα. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε μεγαλώσει ορατά η κοιλιά της και δεν είχε χάσει την έμμηνο ρύση της, οι γιατροί είπαν ότι ήταν έγκυος.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, οι κρίσεις οφείλονταν στην προεκλαμψία, μια επιπλοκή κατά την εγκυμοσύνη που συνήθως επισημαίνεται κατά τους προγεννητικούς ελέγχους, γι’αυτό και χρειάστηκε έκτακτη καισαρική τομή. Η μικρή Elodie γεννήθηκε την επόμενη μέρα, αλλά η Ebony την είδε τρεις ημέρες αργότερα, όταν ξύπνησε από το κώμα.

«Ξυπνώντας από το κώμα, μου είπαν ότι ήμουν έγκυος κι ότι είχα γεννήσει ένα κοριτσάκι… Το συναίσθημα ήταν συνταρακτικό… Ένιωθα σαν να συνέβαινε κάτι έξω από μένα. Η συνάντηση με το μωρό μου ήταν πραγματικά σουρεαλιστική», είπε η Ebony Stevenson.

Η φοιτήτρια αθλητικής φυσικοθεραπείας έπασχε από μια σπάνια κατάσταση η οποία επηρεάζει περίπου μία στις 3.000 γυναίκες και ονομάζεται δίδελφυς μήτρα, που σημαίνει ότι γεννήθηκε με δύο μήτρες.

Η κατάσταση αυτή εξηγεί το λόγο που η εγκυμοσύνη της δεν ήταν εμφανής και συνέχισε να έχει έμμηνο ρύση παρά την ύπαρξη του αναπτυσσόμενου εμβρύου στην άλλη μήτρα.

Πρόκειται, επίσης, για ένα γεγονός που θα έκανε τη γέννηση της Elodie απίθανη, καθώς μόνο η μία μήτρα συνδεόταν με την ωοθήκη μέσω σάλπιγγας, γεγονός που – θεωρητικά – μειώνει αισθητά τις πιθανότητες σύλληψης.

«Ανησυχούσα ότι δεν θα ένιωθα αυτόν τον μητρικό δεσμό με την κόρη μου επειδή δεν είχα το χρόνο να συνειδητοποιήσω την κατάσταση και την άφιξή της στον κόσμο. Νομίζω, όμως, ότι είναι καταπληκτική», δήλωσε η Ebony.

Η Elodie γεννήθηκε σε 3,5 κιλά και, κρίνοντας από το βάρος της, οι γιατροί πιστεύουν ότι η κύησή της ολοκληρώθηκε κανονικά, χωρίς η μητέρα της να το συνειδητοποιήσει, ενδεχομένως επειδή η μία μήτρα της Ebony βρισκόταν πιο κοντά στην πλάτη της.

«Οι γιατροί είπαν ότι η Elodie αποτελεί ένα θαύμα, καθώς οι γυναίκες με την πάθηση αυτή τις περισσότερες φορές προσπαθούν έντονα να συλλάβουν ή να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια κύηση», δήλωσε η μητέρα της Ebony, Sheree Stevenson.