Μια ημέρα γεμάτη εργαστήρια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για οικογένειες, διοργάνωσε η Eurolife ERB, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό eduACT- ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καινοτόμο πρόγραμμα δραστηριοτήτων Train Your Brain!, το οποίο βασίζεται στις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης. Σκοπός του είναι να εξασκήσει τις δεξιότητες των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την αυτοπεποίθησή τους μέσα από βιωματικά εργαστήρια και προσομοιώσεις.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της eduACT, τα παιδιά συμμετείχαν σε team-building δραστηριότητες και πήραν μέρος σε ασκήσεις επίλυσης προβλημάτων και λογικής, γνωρίζοντας νέες μαθησιακές μεθόδους. Το πρόγραμμα Train Your Brain! ακολουθεί μια καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης, η οποία χρησιμοποιεί νέα εργαλεία και πρακτικές, όπως η αρχή της αλγοριθμικής σκέψης, η εκμάθηση κώδικα και τα σενάρια ηγεσίας, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εξασκήσουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης.

Παράλληλα, οι γονείς ενημερώθηκαν για τα οφέλη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της eduACT, ενώ συμμετείχαν σε ένα ενδιαφέρον διαδραστικό παιχνίδι με τουβλάκια LEGO – δοκιμάζοντας κι εκείνοι τις δεξιότητές τους στην ομαδικότητα, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα!

Το αποκορύφωμα της ημέρας, για μικρούς και μεγάλους, ήταν η γνωριμία με την ομάδα ρομποτικής ”First Global Challenge Team Greece”, μια πρωτοβουλία της eduACT και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mathisis. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα μέλη της ομάδας και να μάθουν τα πάντα γύρω από το έργο, την πορεία και τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge, όπου και κατέκτησαν το χάλκινο βραβείο.

Η Eurolife ERB συνεργάζεται σταθερά εδώ και χρόνο με τον εκπαιδευτικό οργανισμό eduACT, υποστηρίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο για παιδιά. Μέσα από την υλοποίηση τέτοιων δράσεων, η εταιρεία έχει στόχο να ενθαρρύνει ενεργά τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν τις δεξιότητες παιδιών και ενηλίκων, βοηθώντας τους να δημιουργούν θετικές προοπτικές για το μέλλον τους.

Σχετικά με τον Όμιλο Eurolife ERB
Ο Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB αποτελεί μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd., εταιρείας συμμετοχών που, μέσω των θυγατρικών της, δραστηριοποιείται σε ασφαλίσεις κατά ζημιών, σε αντασφαλίσεις και σε διαχείριση επενδύσεων. Ο Όμιλος Eurolife ERB μέσω των εταιρειών του σε Ελλάδα και Ρουμανία σχεδιάζει, διαθέτει και προωθεί ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Στην Ελλάδα, περιλαμβάνει τις εταιρείες Eurolife ERB Α.Ε.Α.Ζ. και Eurolife ERB Α.Ε.Γ.Α και τη μεσιτική ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α. Κατέχει ηγετική θέση στο bancassurance ενώ παράλληλα συνεργάζεται με ευρύ δίκτυο ασφαλιστικών συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Στη Ρουμανία δραστηριοποιείται με τη Eurolife ERB Asigurari de Viata και τη Eurolife ERB Asigurari Generale. Ο Όμιλος Eurolife ERB επιτυγχάνει σταθερά ισχυρή κερδοφορία, διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια που υπερκαλύπτει τις ευρωπαϊκές εποπτικές απαιτήσεις με σκοπό να είναι κάθε στιγμή σε θέση να εκπληρώνει άμεσα τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για τους ασφαλισμένους του. Ο Όμιλος Eurolife ERB, αναγνωρίζοντας την ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία, έχει δεσμευθεί να επιστρέφει σε αυτήν μέρος των κερδών του κάθε χρόνο. Μέσα από το «+πράττουμε», ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στέκεται έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους, με ουσιαστικές δράσεις και επενδύσεις: (α) για την ποιότητα ζωής και την αναβάθμισή της, (β) για την προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, (γ) για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, με περισσότερες επιλογές και αισιοδοξία για το μέλλον.

Λίγα λόγια για την eduACT
Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT -“Δράση για την Εκπαίδευση”, καταργεί τα σύνορα της τυπικής εκπαίδευσης του σήμερα και εισάγει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά του αύριο. Μέσα στην εξαετή του θητεία στον χώρο της μη τυπικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, η eduACT λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση, η eduACT δίνει έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα που διαμορφώνουν νέους με ηγετικά χαρακτηριστικά και κοινωνική ευαισθησία.