Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της σημερινής δημογραφικής κατάστασης, η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής διοργανώνει την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ανοικτή ενημερωτική Ημερίδα για την υπογεννητικότητα, με στόχο την ανάδειξη των επιπτώσεων του προβλήματος στην οικογένεια και στην κοινωνία, καθώς και τη δημιουργία διαλόγου για την ανεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα περιλαμβάνει ομιλίες ειδικών επιστημόνων για το πρόβλημα, παρουσίαση νεότερων μελετών και συζήτηση με το κοινό, ενώ θα πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων για τις οικογένειες που θα επισκεφθούν το χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Ημερίδας θα διεξαχθεί συζήτηση με το κοινό την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ράνια Θρασκιά, και θα συμμετάσχουν οι ιδιαίτερα δημοφιλείς τρίτεκνοι γονείς, Σταματίνα Τσιμτσιλή, και Μάριος Αθανασίου καθώς και η Ελένη Πετρουλάκη (4 παιδιά). Σκοπός της συζήτησης είναι:
♦Να προαγάγει το πρότυπο της πολύτεκνης οικογένειας
♦Να αναδείξει ότι η ευτυχία της πολύτεκνης οικογένειας είναι ίδια σε όλους
♦Να δώσει πρακτικές και βιωματικές απαντήσεις σε δισταγμούς που έχουν τα σύγχρονα ζευγάρια
♦Να δοθεί δημοσιότητα στα παραπάνω μηνύματα, ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού

Η Ημερίδα είναι η αρχή της δράσης και μιας σειράς ενεργειών της Ε.Ε.Π.Ι. με στόχο να ευαισθητοποιηθεί και να προβληματιστεί η κοινωνία για το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας. Με τις δράσεις της η Ε.Ε.Π.Ι. θα προτρέψει και θα επηρεάσει τα μέλη της, την Επιστημονική
Κοινότητα, την Κοινωνία, τους Φορείς και την Πολιτεία για ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος. Θα καταστήσει τους Παιδιάτρους και τους Γυναικολόγους συμμέτοχους, ώστε να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναλάβουν δράσεις ενημέρωσης και επιρροής των ζευγαριών. Θα αναζητήσει και θα προτείνει πρακτικές λύσεις για την αλλαγή του αρνητικού κλίματος.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση morekids.gr μπορείτε να βρείτε εδώ.