Εάν σας προβληματίζει το τι θα φάτε για απογευματινό σνακ τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας ίσως τελικά η καλύτερη επιλογή να είναι ένα πρωτεϊνούχο τρόφιμο σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία των ερευνών. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να διαλέξουμε ανάμεσα σε π.χ. βραστά αυγά, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια).
Για ποιο λόγο όμως είναι προτιμότερα τα πρωτεϊνούχα σνακ το απόγευμα; Τα οφέλη της κατανάλωσης πρωτεϊνών είναι γνωστά και τεκμηριωμένα όσον αφορά τους ενήλικες, σύμφωνα όμως με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μιζούρι που δημοσιεύθηκε στην Journal of Nutrition, τα οφέλη αυτά επεκτείνονται και στη διατροφή των εφήβων.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές τα μικρογεύματα με πρωτεΐνες προκαλούν έντονο αίσθημα κορεσμού, μειώνουν τις πιθανότητες κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων και συμβάλλουν στη συνολική βελτίωση της ποιότητας της διατροφής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι έφηβοι που καταναλώνουν σνακ με πρωτεΐνες το απόγευμα είναι λιγότερο πιθανό να φάνε λιπαρά τρόφιμα το βράδυ, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα τα οφέλη δεν περιορίζονται στην καλύτερη διατροφή των εφήβων, αλλά και στη βελτίωση της διάθεσής τους δεδομένου ότι οι ερευνητές παρατήρησαν βελτιώσεις όσον αφορά και ορισμένες πλευρές της διάθεσης και της νοητικής λειτουργίας των εφήβων που κατανάλωναν πρωτεϊνούχα τρόφιμα.