Αυτή την εποχή τα ψάρια έχουν την τιμητική τους και αυτό είναι πολύ καλό και για την καρδιά μας!

Τα ψάρια έχουν λευκό κρέας, με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος, και παράλληλα υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, αλλά και σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D, ασβεστίου, σεληνίου, φωσφόρου και μαγνησίου.

Οι διαιτολόγοι εξηγούν ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες ψαριών που θεωρούνται ωφέλιμα για την υγεία μας. Στην πρώτη ανήκουν τα μικρά ψάρια – η αθερίνα, ο γαύρος, η μαρίδα, η σαρδέλα – τα οποία καταναλώνονται με το κόκαλο προσδίδοντάς μας πολύτιμο ασβέστιο που συμβάλλει στο «χτίσιμο» γερών οστών.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα ψάρια που εκ φύσεως είναι πλούσια σε λίπος π.χ., η ρέγγα, ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα. Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Με άλλα λόγια τα εκ φύσεως λιπαρά ψάρια θεωρούνται σημαντικά τρόφιμα για την προστασία της καρδιάς και την αποφυγή θρόμβωσης και καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Το ψάρι λοιπόν αποτελεί μια απαραίτητη τροφή τόσο για την ανάπτυξη όσο και τη διατήρηση της υγείας μας και για αυτό πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.