homescreen

Η υπερτροφή που κάνει την διαφορά!

Η υπερτροφή που κάνει την διαφορά!


ygeiamou.gr team

Μια κουταλιά ταχίνι στο ξεκίνημα της μέρας αποτελεί εγγύηση για την ενίσχυση του οργανισμού, τη θωράκιση της υγείας και φυσικά, την υγιεινή διατροφή. Υπάρχει, όμως, μία ακόμη κίνηση που μπορεί να απογειώσει αυτή μας την επιλογή. Δείτε ποια!

Πολλοί το επιλέγουν στο ξεκίνημα της ημέρας, άλλοι σαν απογευματινό σνακ ή για να γαρνίρουν με δυο κουταλιές  τις σαλάτες τους. Οι πιο αθλητικοί τύποι φροντίζουν να το καταναλώνουν για καλύτερες επιδόσεις, ενώ στην περίοδο της Σαρακοστής που τώρα διανύουμε, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για την καθημερινή μας διατροφή από το αγαπημένο παράγωγο του σουσαμιού, το ταχίνι.

Το ταχίνι, αγαπημένη υπερτροφή, σήμερα δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις. Είναι 100% αλεσμένο σουσάμι και διατηρεί όλα τα ευεργετικά οφέλη του πολύτιμου αυτού σπόρου, προσφέροντας σημαντικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που θωρακίζουν τον οργανισμό και προστατεύουν την υγεία μας, οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου.

Αναμφίβολα ο ρόλος που έχει το ταχίνι γίνεται πρωταγωνιστικός σε περιόδους νηστείας όπως η Σαρακοστή, καθώς ο αποκλεισμός δύο βασικών ομάδων τροφίμων (γαλακτοκομικών και κρέατος) από το διαιτολόγιο μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Έτσι, η υπεροχή του ταχινιού σε ασβέστιο και σίδηρο το καθιστά απαραίτητο διατροφικό συμπλήρωμα, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχει, αν και φυτικής προέλευσης, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και υπερτερούν σε σχέση με άλλες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης που συνήθως έχουν χαμηλή απορροφησιμότητα από τον οργανισμό.

Παράλληλα, κατά την περίοδο της νηστείας το ταχίνι αποτελεί βασικό «εργαλείο» στη μαγειρική, καθώς έχει εφαρμογή σε νηστίσιμα αρτοσκευάσματα όπως ταχινόπιτες  και ταχινόψωμο, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το βούτυρο και τη μαργαρίνη στα γλυκά.

Φαίνεται όμως, πώς το ταχίνι έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο και σε ό,τι αφορά την θωράκιση της υγείας μέσω της εξισορρόπησης του λιπιδαιμικού προφίλ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα που διενήργησε το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ταχινιού μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης του αίματος. Και ποιος δεν θα ήθελε ένα ακόμη χέρι ή καλύτερα, κουτάλι βοήθειας για τον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης; Να ένας ακόμη σημαντικός λόγος να βάλουμε το ταχίνι στο… κουτάλι μας!

Με αυτή μας την κίνηση είμαστε αναμφίβολα κερδισμένοι, το όφελος για την υγεία μας όμως είναι ακόμη μεγαλύτερο εάν το ταχίνι που θα επιλέξουμε είναι άριστης ποιότητας και ασύγκριτης γεύσης. Το δίπτυχο αυτό καλύπτει το Μακεδονικό Ταχίνι, για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιούνται οι καλύτερες ποικιλίες σουσαμιού παγκοσμίως, με την καλύτερη γεύση.

Μέσω πρωτοποριακής μεθόδου ψησίματος, κάθε σπόρος σουσαμιού ψήνεται ομοιόμορφα και αποκτά μια εκλεκτή ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση, ενώ στο στάδιο της άλεσης, η τεχνολογία αιχμής συναντά με μοναδικό τρόπο την παράδοση, επισφραγίζοντας έτσι την ασύγκριτη γεύση του Μακεδονικού Ταχινιού. Η ειδική πέτρα που προέρχεται από τη Μικρά Ασία, περίτεχνα σκαλισμένη, αλέθει με τον πιο φυσικό τρόπο το σουσάμι, δίνοντας στο Μακεδονικό Ταχίνι την εκλεπτυσμένη γεύση και τα φίνα αρώματα που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Επιλέγοντάς Μακεδονικό Ταχίνι απολαμβάνουμε τη διαφορά κάθε φορά και ο λόγος δεν είναι μόνο η ασύγκριτη γεύση, αλλά και η άριστη ποιότητά του. Χρησιμοποιώντας πιστοποιημένη τεχνολογία αιχμής, κατά την επεξεργασία του σουσαμιού εξαλείφεται πλήρως η παρουσία επιβλαβών μικροοργανισμών, ενώ τα πολλαπλά στάδια απομάκρυνσης ξένων σωμάτων «διώχνουν» με ήπιο τρόπο και απόλυτο σεβασμό προς τον σπόρο, χώμα, φύλλα και κλαδάκια.

Η επεξεργασία της άριστης πρώτης ύλης γίνεται με μεθόδους και τεχνικές που σέβονται απολύτως το περιβάλλον. Για το ψήσιμο του σουσαμιού καταναλώνεται 80% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλες μεθόδους ψησίματος, ενώ σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν εφαρμόζονται χημικές μέθοδοι, οι οποίες είναι γνωστό ότι επιβαρύνουν τόσο το προϊόν όσο και το περιβάλλον.

Κι έτσι, φτάνει στα χέρια μας ένα μοναδικό προϊόν σε γυάλινο βάζο, μια συσκευασία σε υλικό φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς το γυαλί είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Αν το σουσάμι κάνει το ταχίνι, τότε η άριστη ποιότητα, η ασύγκριτη γεύση και οι τεχνικές επεξεργασίας με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον είναι αυτές που κάνουν το Μακεδονικό Ταχίνι τόσο καλό με διαφορά!

Τώρα έχουμε ακόμη τρεις καλούς λόγους να τρώμε μια κουταλιά Μακεδονικό Ταχίνι κάθε πρωί!

 Απόρρητο Απόρρητο