Η επείγουσα μεταφορά 35 ασθενών με εποχική γρίπη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω επιπλοκών τις τελευταίες μέρες θα πρέπει να προβληματίσει όσους αντιμετωπίζουν επιπόλαια τα συμπτώματα της γρίπης.

Ο χρόνος επώασης της γρίπης είναι από μία έως τρεις ημέρες, ενώ ο πάσχων μεταδίδει τη νόσο μία ημέρα πριν και από τρεις έως επτά7 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Τα συμπτώματα ποικίλλουν από πονοκέφαλο, ζάλη, ίλιγγο και κομμάρες μέχρι πόνους στις αρθρώσεις και την πλάτη, αδυναμία και απότομο υψηλό πυρετό.

Τα συμβόλαια υγείας/ζωής των εταιρειών Εθνική, ΑΧΑ, Generali, Eurolife ERB, Interamerican, Allianz, Metlife, NN, ERGO, Groupama, Ατλαντική Ένωση, Interasco, Prime Insurance, Μινέττα κ.α. αποζημιώνουν έξοδα νοσηλείας και θεραπείας ενός ασφαλισμένου, 30 ημέρες μετά την ημερομηνία εξόφλησης ολόκληρου του ασφαλίστρου ή της πρώτης τμηματικής δόσης ή από την επαναφορά της παροχής σε ισχύ.

Προϋπόθεση για όλες τις εταιρείες είναι η ασθένεια να μην προϋπάρχει της αρχικής έναρξης ασφάλισης ή της επαναφοράς της παροχής σε ισχύ. Σε περίπτωση που ένας ασφαλισμένος με εποχική γρίπη είναι απαραίτητο να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, όλα τα συμβόλαια υγείας όλων των εταιρειών δίνουν αυτή την δυνατότητα ανάλογα με τους όρους των συμφωνητικών που έχουν υπογραφεί με τα συνεργαζόμενα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.