homescreen

Ζήσε ξέγνοιαστα, φρόντισε για το μέλλον

Ζήσε ξέγνοιαστα, φρόντισε για το μέλλον


ygeiamou.gr team

Τώρα που η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει σημαντικά, η προσωπική μας ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, είναι προτεραιότητα για το σήμερα αλλά και για το αύριο

Μπορεί οι συνθήκες της ζωής μας να είναι δύσκολες σήμερα, όμως πόσοι από μας δεν έχουμε φανταστεί το μέλλον μας, ως μια εποχή ξενοιασιάς και ξεκούρασης. Πόσοι από εμάς δεν θα θέλαμε να απολαύσουμε κάποτε τους καρπούς των μακροπρόθεσμων στόχων που θέσαμε για να εξασφαλίσουμε εμάς αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους;

Όλοι συχνά αναρωτιόμαστε πώς θα δημιουργήσουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο για τα μελλοντικά μας σχέδια που μπορεί να είναι είτε η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής που επιθυμούμε να έχουμε κατά τη συνταξιοδότηση ή η αποκατάσταση και το μέλλον των παιδιών μας.

Συχνά έχουμε σκέψεις και εκφράζουμε ανησυχίες: «Θέλω να δημιουργήσω ένα κεφάλαιο επενδύοντας σταδιακά μέρος των χρημάτων μου. Δεν θέλω να διαχειριστώ μόνος μου τα χρήματα της αποταμίευσής μου, θέλω επαγγελματική διαχείριση από ειδικούς».

Οι απαντήσεις βρίσκονται στο νέο ασφαλιστικό –επενδυτικό πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής Full [Life Plan], με το οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Δεν χρειάζεται να στερηθούμε το σήμερα, για να φροντίσουμε για το μέλλον μας. Σύμμαχός μας σ’ αυτό είναι η Εθνική Ασφαλιστική και η νέα επενδυτική πρόταση Full [Life Plan]. Η επένδυση μέσω του Full [Life Plan], δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο, αλλά με τακτικές μηνιαίες καταβολές του ποσού που ο καθένας επιθυμεί να επενδύσει (με ελάχιστο μηνιαίο ποσό 70€ για διάρκεια του προγράμματος από 15 έτη και άνω ή 80€ για κάτω από 15 έτη), «χτίζετε» σταδιακά ένα επενδυτικό κεφάλαιο, με χρονικό ορίζοντα από 10 έως 20 έτη.

Τα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος ακολουθώντας τη συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή είναι σημαντικά, καθώς το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνεται ο επενδυτικός κίνδυνος όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του. Ο ασφαλισμένος μπορεί να ωφεληθεί από τις ενδεχόμενα υψηλότερες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επενδύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιορίζοντας όμως ταυτόχρονα τον κίνδυνο απωλειών καθώς η μεταβλητότητα με την παρέλευση των ετών είναι σταδιακά μειούμενη. Επιπλέον, η διαχείριση της επένδυσης γίνεται από τον έμπειρο, διεθνούς εμβέλειας διαχειριστή, την BNP Paribas Asset Management και επομένως δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από την πλευρά του ασφαλισμένου, διασφαλίζοντάς του παράλληλα την ηρεμία του. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη επένδυση έχει πρόσβαση σε διεθνείς αγορές. Αυτό που θα πρέπει να επιλέξει ο ασφαλισμένος είναι το ύψος του ποσού που επιθυμεί να επενδύσει και τη χρονική διάρκεια της επένδυσής του.

Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να διασφαλίσει την οικογένειά του, μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχει το πρόγραμμα Full [Life Plan] ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της επένδυσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος με έκτακτες καταβολές. Το πρόγραμμα προσφέρει ευελιξία στον ασφαλισμένο, καθώς παρέχει το δικαίωμα εξαγοράς και μερικής εξαγοράς, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, από τον 3ο κιόλας μήνα της επένδυσης.

Το Full [Life Plan] επιβραβεύει τους ασφαλισμένους κατά τη συμπλήρωση της δεκαετίας στην επένδυση με προϋπόθεση τις συνεπείς καταβολές. Έτσι στη λήξη του προγράμματος, θα λάβει κανείς πέρα από την αξία του Λογαριασμού Επένδυσης, συμπληρωματικά την «Επιβράβευση δεκαετίας», ως ένα επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσης, αλλά και μία ακόμη παροχή την «Επιβράβευση λήξης» με τη λήξη του προγράμματος, εφόσον η διάρκειά του είναι από 15 έτη και πάνω.

Παρέχεται πληθώρα επιλογών κατά τη λήξη του προγράμματος, με δυνατότητα λήψης του ποσού τόσο εφάπαξ όσο και τμηματικά με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους διακανονισμού του, καθώς και με τη μορφή ισόβιας σύνταξης.

Τέλος, ο ασφαλισμένος μπορεί, εάν το επιθυμεί, να αλλάξει τη χρονική διάρκεια του προγράμματος ή και να προσθέσει επιπλέον την ασφαλιστική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τη συνέχιση της επένδυσής του, ό,τι κι αν συμβεί.

Επειδή όλοι έχουμε στόχους και όνειρα για το μέλλον, θα πρέπει να φροντίζουμε να τα εξασφαλίζουμε με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους, επιλέγοντας σύγχρονες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) ή 18189 (Ελλάδα) στην εταιρική ιστοσελίδα www.ethniki-asfalistiki.gr ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected].

Σημαντική επισήμανση: η Εθνική Ασφαλιστική δεν παρέχει οποιασδήποτε μορφής εγγύηση για την απόδοση ή διατήρηση των επενδυομένων ποσών στα Επενδυτικά τμήματα Κεφαλαίων.
Η επένδυση σε Κεφάλαια Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) δεν έχει εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.Απόρρητο Απόρρητο