Κατά την αίτηση για ασφάλιση υγείας, το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει και ερωτήσεις για την υγεία των ματιών. Ο ενδιαφερόμενος για να ασφαλιστεί θα πρέπει να απαντήσει αν έχει υψηλή μυωπία ή έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε οφθαλμολογικές επεμβάσεις.
Σε γενικές γραμμές οι εταιρίες εξαιρούν από τις καλύψεις τα γυαλιά αλλά και τις επεμβάσεις για τις διαθλαστικές παθήσεις των ματιών, όπως η μυωπία, η πρεσβυωπία και ο αστιγματισμός.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς;
Η αποκόλληση θεωρείται επείγουσα κατάσταση. Όταν συμβεί ο ασθενής χάνει την όρασή του είτε τμηματικά είτε ολοκληρωτικά, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.
Για να σωθεί η όραση πρέπει να γίνει αμέσως χειρουργική επέμβαση. Ο όρος «Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς» συνήθως δεν συναντάται στις κατονομαζόμενες παθήσεις που αποζημιώνονται με ορισμένη χρονική αναμονή υπό την βάση ότι πρόκειται για μια ξαφνική και αιφνίδια ιατρική περίπτωση προς την ανθρώπινη υγεία που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Προϋπόθεση της ασφαλιστικής κάλυψης είναι η περίπτωση να μην προϋπήρχε της έναρξης του ασφαλιστηρίου, να έχουν περάσει τουλάχιστον 30 ημέρες ισχύος του ασφαλιστηρίου κ.α. και πάντοτε ανάλογα την περίπτωση και την εταιρεία.
Η χειρουργική επέμβαση «Αποκόλλησης Αμφιβληστροειδούς» αναφέρεται στον Πίνακα Κατάταξης Βαρύτητας Χειρουργικών Επεμβάσεων των συμβολαίων υγείας όλων των εταιρειών συνήθως ως μια Μεγάλη Επέμβαση.
Η αποζημίωση καλύπτει όλα τα αναγνωρισμένα έξοδα χειρουργικής επέμβασης και νοσοκομειακής περίθαλψης που θα πραγματοποιηθούν εντός ή/και εκτός νοσηλευτηρίου και τα οποία σχετίζονται με την αποκόλληση αμφιβληστροειδούς σύμφωνα με τους όρους και τις παροχές του εκάστου ασφαλιστηρίου.
Υπάρχει περίπτωση να μην καλυφθεί η επέμβαση από το συμβόλαιο υγείας;
Υπάρχει στην εξής περίπτωση: αν ο ασφαλισμένος δηλώσει κατά την αίτηση για την ασφάλισή του ότι έχει υψηλή μυωπία η άλλα συμπτώματα που μπορεί με το πέρασμα των χρόνων να οδηγήσουν σε αποκόλληση, η εταιρία ενδέχεται να εξαιρέσει αυτή την κάλυψη από το συμβόλαιο υγείας.
Διαβάστε επίσης
Νοσηλεία στο εξωτερικό: Το ποσοστό κάλυψης που μπορείτε να πετύχετε
Συμβόλαιο υγείας – Συμπληρωματικές καλύψεις: Ποιες αξίζει να πληρώσετε