Τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης, όπως υπογραμμίζουν στο ygeiamou.gr στελέχη της αγοράς, παρέχουν, τόσο νοσοκομειακή, όσο και εξωνοσοκομειακή κάλυψη, για παιδιά νεογέννητα ολίγων ημερών, έως και 17 ετών, δίνοντας τη δυνατότητα στους γονείς να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς νοσηλείες λόγω ιώσεων, τα τυχόν ατυχήματα που οφείλονται στην δραστηριότητα των παιδιών, αλλά και τις επισκέψεις σε παιδιάτρους, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Πιο αναλυτικά, αυτά καλύπτουν:
- Την δωρεάν πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών – συνεργαζόμενων με την εταιρία – κλινικών.
- Τα έξοδα νοσηλείας – με ή χωρίς συμμετοχή – στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
- Τις αμοιβές γιατρών, χειρουργών και αναισθησιολόγων.
- Τις διαγνωστικές εξετάσεις.
- Τα έξοδα συνοδού ανηλίκου ή αποκλειστικής νοσοκόμας.
- Την επείγουσα υγειονομική μεταφορά (με κάθε πρόσφορο μέσον) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με τα παραπάνω στελέχη, η πλειονότητα των γονέων επιλέγει να ασφαλίσει το παιδί του ως καλυπτόμενο μέλος σε ένα δικό του συμβόλαιο, κυρίως εξαιτίας των σημαντικών εκπτώσεων που εξασφαλίζει. Αυτές ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και το 20% επί των ετήσιων ασφαλίστρων και ξεκινούν να ισχύουν για κάθε επιπλέον άτομο που προστίθεται στο πρόγραμμα. Άλλη τιμή, δηλαδή, θα δοθεί στον σύζυγο, άλλη στο πρώτο παιδί και άλλη στο τελευταίο. Πολλές εταιρίες, μάλιστα, όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια παρέχουν δωρεάν την κάλυψη στο τέταρτο μέλος μέχρι κάποια ηλικία.
Ενδεικτικά, ένα από τα προγράμματα που διατίθενται στην αγορά προβλέπει σημαντικές οικογενειακές εκπτώσεις ασφαλίστρου κατά ποσοστό 20% για τον/την σύζυγο, 30% για το 1ο παιδί, 40% για το 2ο παιδί, 50% για το 3ο παιδί και δωρεάν ασφάλιση από το 4ο παιδί και άνω.
Αυτό, ωστόσο, που οφείλουν να γνωρίζουν οι γονείς είναι εάν υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης της ασφαλισιμότητας μετά την ενηλικίωση. Αξίζει να αναφερθεί πως τα παιδιά καλύπτονται έως τα 17 ή μέχρι το τέλος των σπουδών τους, οπότε κύριο μέλημα των γονέων, είναι να γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο κάλυψης και τι προβλέπεται για την περίοδο μετά την ενηλικίωση, εάν, δηλαδή, θα μπορούν να συνάψουν ατομικό συμβόλαιο με τους ίδιους όρους ή θα πρέπει να λάβουν ένα άλλο πρόγραμμα, που θα έχει τότε διαθέσιμο η εταιρία. Στην δεύτερη περίπτωση δε, το παιδί θα πρέπει να ξαναπεράσει από ιατρικές εξετάσεις;
Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι οι γονείς που «θωρακίζουν» την υγεία των παιδιών τους με ατομικά προγράμματα, το κόστος των οποίων είναι μηδαμινό μπροστά στο πολυτιμότερο αγαθό: την υγεία των παιδιών.
Διαβάστε επίσης
Θέλω να κάνω τεστ Covid-19 στο παιδί – Τι καλύπτει το ασφαλιστικό συμβόλαιο
Επαναφορά σε ισχύ ασφαλιστηρίου συμβολαίου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Τροπολογία ανοίγει παράθυρο για κατά το δοκούν αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας