*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και δεν θέλουμε να βγείτε με τίποτα απ’ το νερό! Μία από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες στο νερό για οικογένειες είναι το stand up paddleboarding (SUP). Όχι μόνο το όρθιο paddleboard είναι μια εξαιρετική προπόνηση, αλλά και το να στέκεσαι σε διάφορες στάσεις και να κάνετε διάφορες ασκήσεις σε ένα paddleboard σάς επιτρέπει να γελάτε αλλά και να γυμνάζεστε με τα παιδία σας.

Το Paddleboarding είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας στην θάλασσα. Ο καθαρός αέρας και ηλιακό φως, θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από στρεσογόνες στιγμές, καθώς και άφθονη άσκηση για ολόκληρο το σώμα.

Το SUP προάγει την ισορροπία, αυξάνει τη δύναμη των χεριών, των ποδιών και του πυρήνα και βελτιώνει επίσης την αντοχή.

Το Paddleboarding είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε την εμπιστοσύνη στα παιδιά. Ενθουσιάζονται τόσο πολύ όταν είναι σε θέση να σταθούν με ασφάλεια και να το κάνουν μόνοι τους. Το να βρίσκεσαι στο νερό είναι επίσης εκπληκτικό για την απελευθέρωση του στρες, το οποίο όλοι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο αυτό το καλοκαίρι. Το να βρίσκεστε έξω στη φύση και στο νερό είναι επιτακτική ανάγκη για την ψυχική υγεία της οικογένειάς σας και την δική σας.

Θα χρειαστείτε ένα stand up paddleboard, ένα κουπί και αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Αν τα παιδιά είναι μικρά θα χρειαστείτε και σωσίβια γιλέκα για την ασφάλεια τους.

Επιλέγοντας το κατάλληλο SUP

  • Υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο εύρος όσον αφορά την τιμή των paddleboards, ανάλογα με το μέγεθος, το υλικό και τη μάρκα. Υπάρχουν συμπαγείς σανίδες κωπηλασίας, αλλά πολλοί πλέον αγοράζουν φουσκωτά stand up paddleboards (ISUP) επειδή είναι πιο εύκολο να αποθηκεύονται και να μεταφέρονται!
  • Όταν επιλέγετε ένα stand up paddleboard, είναι σημαντικό να τσεκάρετε το μέγεθος και το όριο βάρους της σανίδας. Οι σανίδες με μεγαλύτερο πλάτος είναι πιο εύκολο να ισορροπήσουν και είναι ιδανικές για να κάνετε γιόγκα και να κάνετε μαζί με τα παιδιά! Συνήθως έχουν επίσης υψηλότερο όριο βάρους. Οι πιο λεπτές σανίδες μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ισορροπήσουν, αλλά είναι καλύτερες για SUP surfing!
  • Ορισμένα SUP συνοδεύονται από κουπί, αλλά αν αγοράζετε τη σανίδα και το κουπί ξεχωριστά, προτείνω ένα ρυθμιζόμενο κουπί. Με ένα ρυθμιζόμενο κουπί, μπορείτε να το κάνετε μικρότερο για τα παιδιά όταν κάνουν κωπηλασία και στη συνέχεια να το κάνετε μεγαλύτερο για εσάς όταν είναι η σειρά σας να κωπηλατήσετε.
  • Η ενοικίαση εξοπλισμού είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους μόλις ξεκινούν για να δουν αν θα τους αρέσει.

Παρακάτω θα σας δείξουμε μερικές εύκολες ασκήσεις για να κάνετε με το παιδί σας πάνω στην σανίδα για άσκηση και άφθονο γέλιο!

✅Μερικές ισορροπίες μετράμε μέχρι το 20

✅plank μετράμε μέχρι το 20

✅plank κρατώντας το ένα πόδι ψηλά κ μετά με το άλλο. Μετράμε μέχρι το 20

✅ 20 κοιλιακούς

✅20 καθίσματα και μένουμε σταθεροί!

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε επίσης:

Έξι ασκήσεις σε 8′ που τονώνουν όλο το σώμα

Πόνος στην πλάτη: Έτσι θα ανακουφιστείτε σίγουρα

Θέλετε να είστε fit; Μπορείτε να το πετύχετε με 4 ασκήσεις!