Ακόμα και η έρευνα για τη διατήρηση της νεότητας τρέχει με αμείωτο ρυθμό, η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης παραμένει αναπόφευκτη. Ακόμα και έτσι όμως, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την απόκτηση νεανικότερης όψης, ακόμα και για όσους και όσες έχουν σβήσει τα 60 κεράκια στην τούρτα τους.

Το μυστικό της αντιγήρανσης δεν κρύβεται σε μαγικά φίλτρα αλλά σε απλά, καθημερινά tips που σβήνουν χρόνια από το πρόσωπο και εκτοξεύουν την αυτοπεποίθηση, χαρίζοντας παράπλευρα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία.

1. Φροντίστε την ενυδάτωσή σας

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας. Η επαρκής πρόσληψη νερού καθ’ όλη την ημέρα επιβάλλεται -ιδίως μετά τα 60- για να παραμένει ελαστικό το δέρμα και να αποβάλλονται ευκολότερα από τον οργανισμό οι τοξίνες που επιταχύνουν τη γήρανση.

Ανησυχείτε ότι έχετε αφυδατωθεί; Αυτό το απλό τεστ 3 δευτερολέπτων θα σας δώσει την απάντηση.

2. Κοιμηθείτε καλά και αρκετά

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος και τη γενική ευεξία. Βάλτε στόχο τις σε 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ώστε να επιτρέψετε στο σώματα σας να ξεκουραστεί και ανανεωθεί. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους, σακούλες κάτω από τα μάτια και άλλα σημάδια γήρανσης.

Περάσατε τα 60; Κοιμηθείτε καλά και μειώστε τον κίνδυνο για αυτή τη νευρολογική διαταραχή.

3. Ασκηθείτε τακτικά

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του υγιούς βάρους, στην αύξηση της μυϊκής μάζας και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ακόμα, μπορεί να δράσει ως αγχολυτικό και να χαρίσει ενεργητικότητα. Μισή ώρα άσκηση την ημέρα, από έναν γρήγορο περίπατο έως γιόγκα ή ασκήσεις με βάρη, θα κάνει τη διαφορά!

Δεν είναι μόνο η αντιγήρανση. Βρείτε εδώ εννέα σημαντικούς λόγους για να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας και μετά τα 60

4. Ακολουθήστε καλή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλλει σε μια πιο νεανική εμφάνιση. Φροντίστε να περιλαμβάνει άφθονα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχη πρωτεΐνη, ώστε να εξασφαλίσετε στον οργανισμό τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια.

Αν αναζητάτε διατροφικό οδηγό αντιγήρανσης, διαβάστε εδώ τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή σας έως τα 80

5. Χρησιμοποιήστε προϊόντα αντιγήρανσης

Υπάρχει πληθώρα προϊόντων αντιγήρανσης, ειδικά για κάθε ηλικία. Μπορούν να κάνουν θαύματα έναντι των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών ή των κηλίδων γήρανσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα στο δέρμα την απαραίτητη ενυδάτωση και θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε εδώ για την αποτελεσματικότητα τριών συστατικών που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παρασκευή προϊόντων αντιγήρανσης.

6. Προστατεύστε το δέρμα σας από την ηλιακή βλάβη

Η ηλιακή βλάβη είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες πρόωρης γήρανσης και, μάλιστα, δεν υπολογίζει εποχές. Όσο και αν ξενίζει, ειδικοί από φορείς για την προστασία του δέρματος, όπως το Skin Cancer Foundation, επισημαίνουν ότι «ακόμη και όταν κάνει κρύο ή έχει συννεφιά, οι υπεριώδεις ακτίνες που προκαλούν γήρανση και καρκίνο φτάνουν στο δέρμα σας», προσθέτοντας ότι, υπό συνθήκες, η βλάβη μπορεί να είναι αντίστοιχη με του καλοκαιρινού ήλιου. Φορέστε αντηλιακό, καπέλα και προστατευτικά ρούχα.

Απολαύστε όμως τον ήλιο τις ασφαλείς ώρες και με μέτρο. Μπορεί να βοηθήσει έναντι ενός από τα 6 χρόνια νοσήματα που απειλούν τη ζωή των ηλικιωμένων

7. Μην αμελείτε το check-up

Οι τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και διαχείριση ή θεραπεία ιατρικών καταστάσεων που επιταχύνουν τη γήρανση, όπως η υπέρταση, η υπερχοληστερολαιμία και ο διαβήτης.

Τα τακτικά check-up βέβαια προφυλάσσουν και από αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο.

8. Μειώστε το άγχος

Το άγχος μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση και να οδηγήσει σε εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Διαλογισμός, γιόγκα και τεχνικές ενσυνειδητότητας ή δραστηριότητες που σας γεμίζουν ευχαρίστηση, όπως το διάβασμα, η ζωγραφική ή η παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, μπορούν να γίνουν τέλεια αγχοολυτικά.

Σας κέντρισε το ενδιαφέρον η γιόγκα; Μάθετε λεπτομερώς τι κερδίζετε αν την βάλετε στη ζωή σας εδώ.

9. Φορέστε φωτεινά χρώματα

Τα φωτεινά χρώματα είναι σύμμαχος στη μάχη για νεανική όψη. Μπορούν να αναδείξουν τον τόνο του δέρματος και τα μάτια σας αλλά και να προσθέσουν ζωντάνια στην εμφάνιση. Είναι αποδεδειγμένο άλλωστε ότι τα ρούχα που επιλέγουμε επηρεάζουν τις νοητικές μας διεργασίες και τη συμπεριφορά μας.

Μάθετε εδώ και για τη δύναμη των χρωμάτων

10 Χαμογελάστε

Μη φοβάστε ένα αληθινό χαμόγελο: θα κρύψει χρόνια, προσδίδοντας όμως και ζωντάνια. Κάνετε μια προσπάθεια και αναζητήστε πράγματα που σας κάνουν να χαμογελάτε ή να γελάτε. Θα σας φτιάξει επιπλέον τη διάθεση και θα μειώσει το άγχος.

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ήρθε η στιγμή να μάθετε για την «καλοσύνη των ξένων». Μια καλημέρα και ένα χαμόγελο κάνουν θαύματα!

Διαβάστε επίσης:

Οκτώ τρόφιμα που επιταχύνουν την γήρανση του δέρματος – Αποφύγετέ τα!

Φωτογήρανση και Καρκινογένεση: Έτσι θα αποφύγετε τον κίνδυνο για το δέρμα

Αντιγήρανση: Οι τρεις top βιταμίνες που προφυλάσσουν το δέρμα από τον ήλιο