«Δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να υπάρχουν άλλα νοσήματα. Το ίδιο συμβαίνει με τις πνευμονίες και τη γρίπη» είπε ο κ. Τσιόδρας.
«Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν διαγνωστεί σε άλλες περιπτώσεις μένουμε απλά με το ερώτημα τι συμβαίνει. Νομίζω πως αυτό μπορεί να προέρχεται από την αδυναμία του οργανισμού να αντιμετωπίσει μία τέτοια περίπτωση» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έχετε ακούσει για τον έρπη, το σπυράκι. Σε κάποιους ανθρώπους που έχουν μεταλλάξεις στον εγκέφαλο ο ιός του έρπη προκαλεί εγκεφαλίτιδα».
«Επίσης έχουμε την ιογενή σήψη που οδηγεί σε κατάρρευση του οργανισμού. Η αδύναμη και πολύ ισχυρή άμυνα μπορεί να βλάψουν με αυτό τον ιό. Έχουμε δει ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς με δύσπνοια δεν εμφανίζουν κάποια σοβαρή δύσπνοια έχουν χαμηλή οξυγόνωση και φτάνουν στα τελικά στάδια της κατάρρευσης των πνευμόνων. Η παραμικρή δυσκολία στην αναπνοή, ιδιαίτερα αν είναι ευπαθείς ομάδες, πρέπει να αντιμετωπίζετε στα νοσοκομεία» είπε.
«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού συνανθρώπου μας», είπε ο κ. Τσιόδρας.
O 35χρονος ξυλουργός είναι το νεώτερο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα και κατέληξε την ίδια μέρα με το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα του Covid-19. Η περίπτωσή του, μάλιστα, θυμίζει έντονα την περίπτωση του Γερμανού καθηγητή, που είχε χάσει τη ζωή του στην Κρήτη, σε ηλικία μόλις 42 ετών, την 25η Μαρτίου. Τότε, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε πει ότι η περίπτωση του 42χρονου καθηγητή (όπως και αρκετές άλλες ανάλογες παγκοσμίως), δείχνει πως «ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες. Μπορεί οι πιο ευάλωτοι να είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι και με υποκείμενα νοσήματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Μπορεί να ασθενήσει ο καθένας και η εξέλιξη της ασθένειας είναι απρόβλεπτη».
Ο θάνατος του 35χρονου προκαλεί σοκ καθώς δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, ήταν ένας υγιής άνθρωπος, μέχρι που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό: Η περιπέτειά του άρχισε στις 10 Απριλίου, όταν ο νεαρός ξυλουργός από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης επέστρεψε στο σπίτι του από τη δουλειά του και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Το μόνο στοιχείο που ίσως επιβάρυνε την κατάστασή του ήταν ότι λόγω επαγγέλματος ερχόταν σε επαφή με χρώματα και χημικά. Στο νοσοκομείο μπήκε τη Μ. Τετάρτη και η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία το βράδυ του Μ. Σαββάτου, οπότε διασωληνώθηκε. Σήμερα έχασε τη μάχη του για τη ζωή.